Ingrediente
- o conopida mica
- carne de pui( eu am pus aripi si spate)
- 1 ceapa
- 2 fire de telina
- 2 frunze de telina
- 2 morcovi
- leustean ( din pacate eu numai uscat am, primit din Ro)
- marar verde optional
- 100 g smantana
- 2 lg bulion
- bors magic pt acrit( eu asa acresc ciorbele)
Mod de preparare
se pune carnea la fiert si se spumeaza pana nu mai scoate spuma deloc.
acum se adauga o parte din zarzavat: ceapa intreaga si telina( e f bun si radacina de patrunjel, din pacate eu aici nu am).
se lasa la fiert cam 20min, apoi se adauga si morcovii si conopida rupta bucatele mici , leustean si marar daca va place.
se mai lasa 10 min la fiert, apoi se adauga o lg bors magic si chiar la sfarsit se face o maia dintr-o lingurita de amidon dizolvat in apa si smantana , amestecata cu bulionul ( eu am pus bulion doar ca sa nu fie alba, ca nu-i place asa sotului, dar in ainte o faceam numai cu smantana) .
se mai lasa 1 min doar sa se omogenizeze bine tot .
se opreste focul . eu am scos carnea , (de obicei asa fac la ciorbe) si am desfacut-o de pe oase, apoi am pus-o inapoi in oala. am sos din ciorba ceapa si telina. am presarat mult patrunjel verde.
la servit se mai poate adauga smantana, dupa gust , chiar si un pic de ardei iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de conopida" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|