Ciorbă de crap oglindă (salontă)

Postat de ionix in Crap / Caras
23 Noi 2010 | 9450 vizualizari
Ciorbă de crap oglindă (salontă)

sambata am fost undeva pe langa Giurgiu iar la intoarcerea spre Bucuresti am trecut printr-o piata de peste din orasul Giurgiu... am cumparat un crap oglinda romanesc de vreo 7 kg... delicios :D domnii spunea ca pestele este de la Dunare, eu sper c-a fost :D farfuria de lemn in care am servit este un cadou primit de la un mester care sculpteaza in lemn... un mester din Babeni de Valcea.... cadoul l-am primit saptamana trecuta...

Ingrediente

  • capul de la un crap oglinda de 7 kg
  • cateva bucati din crap
  • o cutie cu rosii decojite
  • bors dupa gust (eu am pus 500 ml)
  • un pastarnac
  • 2 morcovi mari
  • 3 cartofi mici
  • o bucatica de radacina de telina
  • doua cepe mici
  • doua linguri cu ulei
  • un ardei gras verde
  • o lingura cu orez
  • sare, piper
  • o legatura mare cu leustean
  • cozile de la o legatura cu patrunjel
  • 4 l de apa

Mod de preparare

Pregatim legumele: ardeiul curatat si taiat cubulete, morocvii dati pe razatoare, ardeiul taiat cubulete, pastarnacul curatat si lasat intreg, telina se curata si se lasa intreaga, cartofii se curata si se lasa intreg.

Intr-o oala punem uleiul cu doua linguri cu apa la incins iar apoi punem legumele la calit. Lasam 5-6 minute si apoi turnam apa.  Punem cozile legate de patrunjel si cozile legate de leustean si lasam sa fiarba la foc mediu.  Cand legumele sunt aproape fierte punem rosiile decojite maruntite si lasam pana fierb legumele.

Intre timp dam intr-un clocot borsul.  Cand legumele sunt fierte, scoatem: telina, cartofii si cozile de verdeturi iar apoi punem borsul si orezul.  Lasam sa fiarba la foc mic cu borsul, cam 15-20 de minute, si apoi punem pestele bine spalat.

Eu am avut un cap mare si am lasat cam 9 minute sa fiarba ciorba cu pestele. In functie de cat de grasa este carnea, lasi la fiert pestele maxim 10 minute. Dupa aceea opresti focul si lasi sa se linisteasca ciorba.

Pui leusteanul proaspat tocat si servesti.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de crap oglindă (salontă)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Saramura de crap a la Sulina

Postat de Ksenya

Saramura de crap a la Sulina

  Crapul se spala, se curata de solzi, se fileteaza, se scot oasele cu ajutorul unei pensete, se sareaza si se adauga piper si o lingura de votca, se lasa la marinat de cu...

Citeste continuarea

Avat marinat

Postat de panacris

Avat marinat

Peștii se curăță de solzi și intestine, apoi se filetează și se taie bucățele, se adaugă sarea și se lasă la rece cca. 30 minute. Între timp, ceapa și morcovii se curăță,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.11.2010, 11:32
Desii eu nu pap ciorba de peste,nu pot sa nu vad cat de bine arata.
Dar poate ma aleg cu farfuria.si pentru asta dau si 5f.
la 23.11.2010, 11:33
no am venit si eu..nu papa ,dar imi plac cum arata
la 23.11.2010, 11:41
Imi place ciorba de peste,arata foarte bine si cred ca este delicioasa.....super
la 23.11.2010, 11:54
arata bestial.... si vasul imi palce la nebunie.... 5 furcu
la 23.11.2010, 11:56
Ionix iau avionul si vin la tine 100 de pentru asa poveste, ciorbita si prezentare

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking