Ingrediente
- capul de la un crap oglinda de 7 kg
- cateva bucati din crap
- o cutie cu rosii decojite
- bors dupa gust (eu am pus 500 ml)
- un pastarnac
- 2 morcovi mari
- 3 cartofi mici
- o bucatica de radacina de telina
- doua cepe mici
- doua linguri cu ulei
- un ardei gras verde
- o lingura cu orez
- sare, piper
- o legatura mare cu leustean
- cozile de la o legatura cu patrunjel
- 4 l de apa
Mod de preparare
Pregatim legumele: ardeiul curatat si taiat cubulete, morocvii dati pe razatoare, ardeiul taiat cubulete, pastarnacul curatat si lasat intreg, telina se curata si se lasa intreaga, cartofii se curata si se lasa intreg.
Intr-o oala punem uleiul cu doua linguri cu apa la incins iar apoi punem legumele la calit. Lasam 5-6 minute si apoi turnam apa. Punem cozile legate de patrunjel si cozile legate de leustean si lasam sa fiarba la foc mediu. Cand legumele sunt aproape fierte punem rosiile decojite maruntite si lasam pana fierb legumele.
Intre timp dam intr-un clocot borsul. Cand legumele sunt fierte, scoatem: telina, cartofii si cozile de verdeturi iar apoi punem borsul si orezul. Lasam sa fiarba la foc mic cu borsul, cam 15-20 de minute, si apoi punem pestele bine spalat.
Eu am avut un cap mare si am lasat cam 9 minute sa fiarba ciorba cu pestele. In functie de cat de grasa este carnea, lasi la fiert pestele maxim 10 minute. Dupa aceea opresti focul si lasi sa se linisteasca ciorba.
Pui leusteanul proaspat tocat si servesti.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de crap oglindă (salontă)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (42)
|