Ciorba de peste

Postat de raus in Ciorbe
21 Noi 2010 | 11867 vizualizari
Ciorba de peste

De preferat este ca ciorba de peste sa fie preparata intr-un ceaun pe o soba cu plita la foc de lemne.Este necesar sa folosim o mare varietate de peste(atat cat e posibil).

Ingrediente

  • capatzani si cozi de peste mare(crap,novac,salau)                                              
  • 1-1,5 kg de peste marunt(caras,platica,biban,oblete,rosioara)                           
  • 1 litru bors                                                                                                   
  • 2-3 cepe potrivite                                                                                          
  • 3 morcovi                                                                                                      
  • 1 telina                                                                                                         
  • 1 patrunjel                                                                                                     
  • 1 ardei gras                                                                                                   
  • 4 cartofi                                                                                                         
  • 200 gr.de zarzavat de la borcan                                                                       
  • 1 leg.de leustean                                                                                           
  • icre si lapti de la mai multe soiuri de peste                                                       
  • sare,piper

Mod de preparare

Pestele se spala bine cu apa rece,iar cel marunt se fierbe pana cade de pe oase.Se strecoara zeama si se pune la fiert intr-un ceaun mai mare.Acum se adauga morcovii,ceapa,telina,patrunjelul si ardeiul (o parte din acestea se toaca marunt,iar o parte se pun intregi).Cand e aproape fiert zarzavatul, se adauga cartofii taiati in cuburi mari, bucatile de peste si icrele si laptii.Separat, se da borsul in clocot si se aduna spuma.Cand a fiert si pestele se adauga borsul fierbinte,zarzavatul de la borcan si o parte din leusteanul tocat marunt.Se asesoneaza cu sare si piper dupa gust.Se poate servi atat fierbinte,cat si rece,mai ales dupa o petrecere lunga.POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de peste" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Bors de crap, cu zdrente de ou

Postat de katty

Bors de crap, cu zdrente de ou

Spalam bine pestele si il punem la fiert intr-un vas cu apa rece. Spumam bine si fierbem 15-20 de minute la foc mic. Scurgem zeama printr-o sita. Dezosam bucatile de peste, scoatem carnea de la...

Citeste continuarea

Ciorba de somn in zeama de varza

Postat de katty

Ciorba de somn in zeama de varza

Spalam pestele si il punem la fiert pentru 10 minute intr-o oala cu apa cat sa il acopere.Spumam de cate ori este nevoie, apoi scoatem carnea si trecem zeama printr-o sita, Curatam legumele, le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.11.2010, 15:35
o poza a ciorbei, personala, nu ai?
reteta nu poate fi aprobata pe site fara fotografie
la 21.11.2010, 15:40
ba da,mai multe dar tre sa le modific....treaba cu pixelii...stitzi voi...
la 21.11.2010, 15:41
e prima data si sunt cam stangace....
la 21.11.2010, 17:16
bravo!
bun venit printre noi!
la 21.11.2010, 17:20
o portie te rog

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking