Ciorba de crap si somon cu smantana

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
9 Mar 2017 | 5685 vizualizari
Ciorba de crap si somon cu smantana

 Ce sa va spun : daca nu ati mancat pana acum, trebuie neaparat. Am inceput de la capul si partea de coada de la un crap proaspat si am ajuns la o gustoasa ciorba cu smantana. Pentru a da un gust deosebit, am folosit somon afumat si seminte de fenicul.

Ingrediente

  • 1 kg crap (cap si partea cu coada)
  • 150 gr file somon afumat
  • 2 morcovi noi
  • 2 cartofi
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei kapia
  • 4 catei usturoi
  • 2 linguri orez
  • 1 pahar smantana
  • 1 lingurita seminte uscate fenicul (din gradina)
  • 1/2 lingurita cimbrisor salbatic uscat (din livada)
  • 2 linguri pasta kapia cu telina (productie proprie)
  • 1/2 lingurita Eros Pista (pasta ardei iuti -productie proprie)
  • 2 lamai - zeama
  • sare
  • codite de ceapa verde
  • patrunjel verde

Mod de preparare

  1. Se pune la fiert apa cu sare, in care se fierbe pestele.
  2. Legumele se curata si se spala.
  3. Morcovul si dovlecelul se taie cuburi mai mici.
  4. Cartofii se taie cuburi mai mari.
  5. Usturoiul se feliaza.
  6. Ardeiul se taie marunt.
  7. Dupa 10 minute, se scoate crapul si se pune la fiert morcovul si cartofii.
  8. Dupa inca 10 minute, se adauga orezul, usturoiul, dovlecelul, ardeiul, pastele de ardei si condimentele.
  9. Lasati sa dea un clocot si incercati daca legumele sunt fierte.
  10. Alegeti carnea de peste curatind oasele.
  11. Reduceti intensitatea fierberii si diluati smanatana cu zeama fierbinte. Adaugati, amestecand in oala. 
  12. Adaugati la ciorba, bucatele de file de somon afumat.
  13. Tocati marunt coditele de ceapa si patrunjelul verde.
  14. Acriti ciorba cu zeama proaspata de lamaie dupa gust.
  15. Gustati si sarati, daca mai este nevoie.
  16. Serviti ciorba cu verdeata multa tocata si cu bucati de crap in fiecare farfurie.

    Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de crap si somon cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de supa de pui cu varza, cartofi si dovleac

Postat de panacris

Reteta de supa de pui cu varza, cartofi si dovleac

Iata cum se prepara Reteta de supa de pui cu varza, cartofi si dovleac Pieptul de pui se pune la fiert în apă rece, cca. 20 de minute. Între timp se pregătesc legumele....

Citeste continuarea

Zama de pastai aita

Postat de panacris

Zama de pastai aita

Păstăile se curăță la capete și se rup în trei bucăți. Ceapa se curăță și se pune la călit cu ulei și putină apă. După ce devine translucidă se adaugă ardeii tocați...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.03.2017, 17:51
la 09.03.2017, 17:56
Ai imbarligat crapul cu somonul, oare ce i''pui'' au ieist...
la 09.03.2017, 17:59
Ce bine arata!
la 09.03.2017, 20:15
imi place!
la 09.03.2017, 20:18

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking