Ciorba de crap si somon cu smantana

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
9 Mar 2017 | 5699 vizualizari
Ciorba de crap si somon cu smantana

 Ce sa va spun : daca nu ati mancat pana acum, trebuie neaparat. Am inceput de la capul si partea de coada de la un crap proaspat si am ajuns la o gustoasa ciorba cu smantana. Pentru a da un gust deosebit, am folosit somon afumat si seminte de fenicul.

Ingrediente

  • 1 kg crap (cap si partea cu coada)
  • 150 gr file somon afumat
  • 2 morcovi noi
  • 2 cartofi
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei kapia
  • 4 catei usturoi
  • 2 linguri orez
  • 1 pahar smantana
  • 1 lingurita seminte uscate fenicul (din gradina)
  • 1/2 lingurita cimbrisor salbatic uscat (din livada)
  • 2 linguri pasta kapia cu telina (productie proprie)
  • 1/2 lingurita Eros Pista (pasta ardei iuti -productie proprie)
  • 2 lamai - zeama
  • sare
  • codite de ceapa verde
  • patrunjel verde

Mod de preparare

  1. Se pune la fiert apa cu sare, in care se fierbe pestele.
  2. Legumele se curata si se spala.
  3. Morcovul si dovlecelul se taie cuburi mai mici.
  4. Cartofii se taie cuburi mai mari.
  5. Usturoiul se feliaza.
  6. Ardeiul se taie marunt.
  7. Dupa 10 minute, se scoate crapul si se pune la fiert morcovul si cartofii.
  8. Dupa inca 10 minute, se adauga orezul, usturoiul, dovlecelul, ardeiul, pastele de ardei si condimentele.
  9. Lasati sa dea un clocot si incercati daca legumele sunt fierte.
  10. Alegeti carnea de peste curatind oasele.
  11. Reduceti intensitatea fierberii si diluati smanatana cu zeama fierbinte. Adaugati, amestecand in oala. 
  12. Adaugati la ciorba, bucatele de file de somon afumat.
  13. Tocati marunt coditele de ceapa si patrunjelul verde.
  14. Acriti ciorba cu zeama proaspata de lamaie dupa gust.
  15. Gustati si sarati, daca mai este nevoie.
  16. Serviti ciorba cu verdeata multa tocata si cu bucati de crap in fiecare farfurie.

    Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de crap si somon cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba de salata cu galuste si iaurt

Postat de mihaelar63

Ciorba de salata cu galuste si iaurt

Curatati si spalati legumele. Taiati marunt ardeiul, usturoiul, telina si prazul. Ceafa de porc se taie cuburi si se soteaza impreuna cu ardei, usturoi, ardei iute si telina. Se adauga...

Citeste continuarea

Ciorba cu carne de miel

Postat de andaoana

Ciorba cu carne de miel

Curatam legumele de coaja, le spalam foarte bine si le taiem cubulete. Intr-o oala de 4 litri punem 2 linguri de ulei la incins. Calim in el ceapa, morcovii, patrunjelul, pastarnacul si telina....

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.03.2017, 17:51
la 09.03.2017, 17:56
Ai imbarligat crapul cu somonul, oare ce i''pui'' au ieist...
la 09.03.2017, 17:59
Ce bine arata!
la 09.03.2017, 20:15
imi place!
la 09.03.2017, 20:18

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking