Ciorba de curcan cu mazare, galuste si smantana

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
3 Feb 2020 | 3157 vizualizari
Ciorba de curcan cu mazare, galuste si smantana

 Nu foarte des imi este dor de mazare in ciorba . La cele cu smantana imi placmulte galuste , dupa modelul nostru traditional ardelenesc .

Ingrediente

  • 500 grpiept curcan
  • 1 cana mazare verde
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa
  • 1 felie de telina
  • 1 tija apio
  • 1 foaie dafin
  • 4 linguri ulei
  • 3 oua
  • 8 linguri faina
  • 1 lingura grasime gaina
  • 1 pahar smantana grasa
  • otet de mere
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. Legumele se curata si  se spala  .Ceapa se toaca marunt .
  2. Morcovul fiind mai mare se taie jumatati de rondele .
  3. Restul legumelor se taie cubulete.
  4. Sotati usor legumele in ulei. Sarati si turnati deasupra 3 litrii de apa .
  5. Puneti la fiert pieptul de curcan si mazarea verde  si foaia de dafin .
  6. Totul va fierbe destul de repede in 15 minute .
  7. In acest timp bateti spuma ouale,. Sarati si adugati faina si untura de gaina .
  8. Omogenizati amestecul si cu ajutorul unei linguri puneti galuste in zeama ce fierbe la minimum .
  9. La sfarsit Incorporati smantana  diluata cu zeama calduta . Astfel nu se vor face cocoloase .
  10. Acriti cu putin otet de mere .
  11. Pieptul de curcan se scoate si se taie bucatele mai mici .
  12. Adugati carne la fiecare farfurie de ciorba .
  13. Gustati si sarati daca mai este nevoie .

         Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de curcan cu mazare, galuste si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Retete similare

Ciorba taraneasca de purcel

Postat de mihaelar63

Ciorba taraneasca de purcel

Radacinoasele, ceapa si ardeii se spala se curata si se taie marunt. Prajiti usor carnea in ulei si adaugati legumele maruntite. Sotati totul 5 minute si adaugati 2.5 l apa....

Citeste continuarea

Ciorba cu broccoli si mazare, de post

Postat de mihaelar63

Ciorba cu broccoli si mazare, de post

Curatati si spalati legumele. Ceapa se toaca marunt, gogosarul se taie patrate. Cartofii se taie cuburi. Morcovii se taie jumatati de rondele. Sotati usor in ulei...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.02.2020, 20:23
Tare mult îmi plac supele/ciorbele cu găluște...!
la 03.02.2020, 20:37
la 03.02.2020, 20:47
Yammi!
la 03.02.2020, 21:00
Buna!
la 03.02.2020, 21:29

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking