Ingrediente
- 500 grpiept curcan
- 1 cana mazare verde
- 1 morcov mare
- 1 ceapa
- 1 felie de telina
- 1 tija apio
- 1 foaie dafin
- 4 linguri ulei
- 3 oua
- 8 linguri faina
- 1 lingura grasime gaina
- 1 pahar smantana grasa
- otet de mere
- sare
- piper
Mod de preparare
- Legumele se curata si se spala .Ceapa se toaca marunt .
- Morcovul fiind mai mare se taie jumatati de rondele .
- Restul legumelor se taie cubulete.
- Sotati usor legumele in ulei. Sarati si turnati deasupra 3 litrii de apa .
- Puneti la fiert pieptul de curcan si mazarea verde si foaia de dafin .
- Totul va fierbe destul de repede in 15 minute .
- In acest timp bateti spuma ouale,. Sarati si adugati faina si untura de gaina .
- Omogenizati amestecul si cu ajutorul unei linguri puneti galuste in zeama ce fierbe la minimum .
- La sfarsit Incorporati smantana diluata cu zeama calduta . Astfel nu se vor face cocoloase .
- Acriti cu putin otet de mere .
- Pieptul de curcan se scoate si se taie bucatele mai mici .
- Adugati carne la fiecare farfurie de ciorba .
- Gustati si sarati daca mai este nevoie .
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de curcan cu mazare, galuste si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|