Ciorba de curcan cu mazare si cartofi

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
12 Dec 2014 | 6102 vizualizari
Ciorba de curcan cu mazare si cartofi

Nu am mai facut de mult timp o ciorbita cu mazare . De obicei le fac si cu galuscute de faina dar am zis sa mai schimb si le-am inlocuit cu cartofi .Farfuria de prezentare este ramasa de la bunica Irina :X

Ingrediente

  • 2 aripi de curcan , oase de la piept ramase de la filetare
  • 1 cana mazare verde congelata .
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 2 tije de telina
  • 3 cartofi
  • 6 catei de usturoi
  • 100 ml ulei
  • 200 gr smantana
  • 50 ml otet de pe tarhon
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Legumele se curata si se spala .

Carnea se spala .

Morcovul se taie rondele , ceapa , usturoiul si telina se toaca .

Prajiti usor legumele . Sarati .

Adugati carnea si 4 l apa .

Dupa aproximativ 20 minute cand carnea si morcovii incep sa fie patrunsi se pun cartofii taiati cubulete .

La sfarsit se aduga mazarea si se lasa sa mai clocoteasca 5 minute .

Acriti cu otet de pe tarhon . piparati .

Serviti ciorba cu smantana si verdeata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de curcan cu mazare si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Postat de panacris

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Căpșunile se curăță, apoi se pun într-un vas se adaugă zahărul și vinul și se pun la fiert, la foc mic până ce se topește zahărul și obține un fel de compot. Apoi se...

Citeste continuarea

Ciorba dulce de pasare

Postat de panacris

Ciorba dulce de pasare

Spinările de pasăre se spală și se pun la fiert în apă rece, cu puțină sare la foc mediu, neacoperit ptr. cca. 20 de minute, se spumează după ce a început să clocotească....

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.12.2014, 15:38
Armonie-n farfurie!
la 12.12.2014, 15:45
Suuupeeeeer
la 12.12.2014, 15:52
ce bine arata
la 12.12.2014, 16:11
Bunaciuneeeeeeeee
la 12.12.2014, 16:54

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking