Ingrediente
Ingrediente Ciorba de curcan cu taitei
- 1ceapa
- 2 morcovi
- 1 radacina de patrunjel
- 1/2 telina nu prea mare
- 2 ardei grasi
- bulion sau pasta de tomate
- 1/2 litru zeama de varza (sau bors)
- 2 maini taitei de casa
- leustean
- cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare
Iata cum se prepara - Ciorba de curcan cu taitei
Se spala carnea, se portioneaza si se pune la fiert. Se spumeaza de cate ori este nevoie apoi se lasa sa fiarba trei sferturi de ora.
Legumele se taie marunt si se adauga peste carne. Se mai adauga apa daca este nevoie si se mai lasa sa fiarba. Se adauga apoi bulionul sau pasta de tomate si zeama de varza.
Cand carnea si legumele sunt fierte se adauga taiteii si se mai lasa sa fiarba putin iar apoi se adauga cimbrul si leusteanul. Se potriveste ciorba de sare si piper si se stinge focul. Se poate sa nu mai trebuiasaca sare, zeama de varza fiind sarata.
Pofta buna!
Daca alegi s-o pregatesti cu Bors, ai aici reteta - Bors de casa, iar daca vrei sa faci taitei, uite cum ii facem noi - Taitei de casa cu ou
Alta reteta buna de ciorba gasesti aici Ciorba taraneasca de porc
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de curcan cu taitei" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|