Ingrediente
- carne de curcan(eu am avut un tacam)
- 1ceapa
- 1morcov
- 1telina mica
- 1cutie de rosii
- 1ardei iute
- 2oua
- 1cana de faina
- sare
- 1l de bors
- 1leg.de patrunjel
- 1leg.de leustean
- 2cartofi
Mod de preparare
Carnea portionata,spalata,o dau in cateva clocote dupa care o spal si oala bineinteles si o pun din nou la fiert in apa calda;pentru ca fierbe foarte repede,pun si zarzavatul curatat,spalat, taiat sau dat pe razatoare,cartofii taiati in sferturi;dupa ce incepe sa clocoteasca adaug si rosiile zdrobite cu furculita(daca nu sunt taiate) si un varf de lingurita de zahar;las sa fiarba incet,acoperit 20-30min;
in acest timp,fac taiteiii dintr-un ou batut cu putina sare si faina;fac foaie subtire,o rulez si o tai;dupa ce legumele si carnea sunt fierte,adaug borsul fiert in alt vas,condimentez dupa gust,verdeata taiata marunt,cand clocoteste pun taieteiii,cand acestia s-au ridicat la suprafata(semn ca sunt fierti)opresc focul si rastorn oul ramas batut bine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de curcan cu taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|