Ciorba de fasole alba cu afumatura

Postat de panacris in Ciorbe
23 Noi 2012 | 6813 vizualizari
Ciorba de fasole alba cu afumatura

O ciorba savurata de toti membri familiei, acompaniata de ceapa verde sau salata de varza murata ;)

Ingrediente

  • Fasole albă 500 g,
  • Morcovi 2 bucati,
  • Ceapă albă 2 bucati,
  • Pastarnac 1 bucata,
  • Patrunjel radacina 1 bucata,
  • Ulei de floarea soarelui 100 ml.
  • Ţelină 100 g,
  • Boia de ardei dulce 1 g,
  • Ardei gras 1 bucata,
  • Ardei uite 1 bucata,
  • Cimbru uscat 1fir,
  • Ciolan afumat dezosat 300 g,
  • Pătrunjel verde 1 legătură,
  • Sare iodată,

Mod de preparare

Se alege fasolea, se spală şi se pune la fiert cu apă rece. După ce a dat în câteva clocote, se scurge apa şi se înlocuieşte cu o alta tot rece. Acest lucru se repetă de 2-3 ori. Ultima apă va fi clocotită. Când fasolea este aproape fiartă, se adaugă ceapa curăţată şi tăiată mărunt, împreună cu zarzavatul tăiat subţire, calit in putin ulei. În timpul fierberii, se pune şi firul de cimbru întreg. Se asezoneaza de sare, piper si boia. 

Ciolanul afumat se taie bucatele portivite si se pune la fiert separat in apa rece, la foc mediu, descoperit cca. 30 de minute. Dupa ce s-au fiert legumele, se adauga si ciolanul fiert si scurs de apa. Se mai lasa la fiert impreuna cca. 15 minute ptr. a se combina gusturile. La final se toaca verdeata marunt si se presara deasupra.

Se serveste fierbinte cu paine de casa, mamaliga si ceapa verde sau salata de varza murata. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole alba cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Retete similare

Ciorba de fasole cu afumaturi

Postat de RODIMUR

Ciorba de fasole cu afumaturi

Se alege fasolea, se spală bine și se pune la înmuiat cu apă multă, rece, cu o seară înainte de a fi preparată ciorbița. A doua zi se strecoară fasolea, se clătește...

Citeste continuarea

Ciorbă de fasole cu afumătură & Salată de ceapă roșie

Postat de DinDragostePentruGatit

Ciorbă de fasole cu afumătură & Salată de ceapă roșie

  Se pune fasolea la hidratat peste noapte. A 2-a zi se spală și se pune la fiert cu puțină sare, se schimbă apa de 2-3 ori, se strecoară.  Într-o cratiță se pune la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.11.2012, 21:25
la 23.11.2012, 21:26
si cu ceapa...mmmmmm,buna!
la 23.11.2012, 21:30
preferata mea!!! MMm, ce pofta am!!
la 23.11.2012, 21:30
buna
la 23.11.2012, 21:35
Cris... o mancare bestiala!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking