Ingrediente
- 500 gr fasole boabe
- 1 morcov mare
- 1 ceapa
- 2-3 rosii bine coapte
- 1 mana de marar verde
- cimbru
- sare
- piper boabe
- 1 foaie de dafin
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 1 ardei gras
- ulei
- sunculita afumata (optional)
Mod de preparare
Se pune fasolea la inmuiat in apa rece cu o seara inainte.
A doua zi o dam in fiert si aruncam apa de 3 ori (de fiecare data de cate ori a dat in fiert).
Dupa ce am aruncat cele 3 ape, o punem iar la fiert impreuna cu morcovul si ardeiul taiate feliute, adaugam cimbrul (o crenguta de cimbru uscat sau 1/2 lingurita cimbru uscat si maruntit), o foaie de dafin, boiaua, sare si piper boabe.
Separat, inabusim ceapa in putin ulei (cam 150 ml) apoi adaugam rosiile tocate si lasam sa fiarba bine pana se inmoaie.
Cand fasolea este fiarta, adaugam rosiile cu ceapa si mai dam un clocot.
Asezonam cu marar verde tocat marunt si servim.
Daca facem fasolea cu sunculita afumata, o prajim putin inainte in putin ulei si o punem si pe aceasta la fiert cu fasolea si legumele.
Este o bunatate! si cu sunculita si fara!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (32)
|