Ciorba de fasole boabe cu paste fainoase (reteta de post)

Postat de nadina73 in Supe/Ciorbe
22 Feb 2010 | 9599 vizualizari
Ciorba de fasole boabe cu paste fainoase (reteta de post)

Este o ciorba minunata si fara carne

Ingrediente

  • 500 g fasole boabe
  • 2 morcovi mijlocii
  • 1 radacina patrunjel
  • 1/2 telina mijlocie
  • 1 ardei gras rosu
  • paste fainoase fara ou (1 mana)
  • sare, delicat sau vegeta naturala (reteta Sylvia)
  • 500 ml bors de casa (daca nu aveti puteti pune din plic 2 lingurite)
  • frunze de tarhon (eu am in borcan cu otet)
  • pasta de tomate 4-5 linguri (sau bulion 1 cana)
  • 2-3 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Se spala fasolea si se lasa la inmuiat in apa rece de seara pana dimineata, dupa care se arunca apa si se pune la fiert intr-o oala cu apa de 5 litri (am pus eu) , sa dea cateva clocote, apoi arunci apa, nu te baloneaza asa tare.

Separat cureti zarzavaturile, morcovul, patrunjelul radacina, telina radacina, ardeiul rosu si le tai cubulete mici (daca doriti le puteti razui. Mie, sincer, nu-mi place) si le caliti in putin ulei de masline (sau de floarea soarelui). Se calesc 3-4 minute, dupa care punem ardeiul, nu de la inceput cu radacinoasele si mai lasam 2-3 minute la calit. Se pun toate in oala cu fasole, se adauga putina sare, vegeta si se lasa sa fiarba 20 de minute (eu am pus in oala minune), dupa care se pun pastele (am pus cu mana cat mi-a incaput in mana) si se mai lasa la fiert 10 minute. Se adauga borsul si pasta de tomate, iar la final frunzele de tarhon.

Este o ciorba minunata, merita sa o incercati. In varianta in care nu o fac de post fierb si un ciolan afumat, iar la final pun in farfurie si smantana.

Va doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe cu paste fainoase (reteta de post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba ungureasca de peste cu ciuperci

Postat de mihaelar63

Ciorba ungureasca de peste cu ciuperci

Capul de somn si oasele ramase de la filetarea pestelui se spala si se fierb 15 minute in 2 l apa sarata in care s-a pus si foile de dafin .  Scurgeti pestele pastrand zeama ....

Citeste continuarea

Ciorba de pleurotus

Postat de panacris

Ciorba de pleurotus

Se spală și curăță toate zarzavaturile și legumele, apoi se toacă cubulețe, cât de cât uniforme. Într-un vas se pun zarzavaturile împreună cu uleiul și un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.02.2010, 20:47
Nu am pus niciodata paste la ciorba de fasole boabe.Cred ca este buna si asa.
la 22.02.2010, 23:49
incerca cu siguranta o sa-ti placa e super buna
la 23.02.2010, 12:50
astazi, vreau sa incerc, vreau sa alung rutina din meniu!
la 25.02.2010, 00:09
teo ai incercat ciorba de fasole?cum ti-a iesit ,ce zici nu e super buna?
la 06.04.2010, 21:42
buna imi place si mie

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking