Ciorba de fasole boabe, cu rasol afumat

Postat de Patricia_Iordache_79 in Porc
24 Iun 2013 | 9021 vizualizari
Ciorba de fasole boabe, cu rasol afumat

Ciorba cu afumatura are mare cautate la mine in familie, asa ca, desi e cald afara, cererea a fost foarte clara: "Nu mai faci si tu o ciorba de fasole cu afumatura?" :))

Ingrediente

  • un rasol afumat (aproximativ 400 gr);
  • 300 gr. fasole boabe;
  • 200 ml. pasta de ardei capia;
  • 2 linguri cu pasta de rosii/bulion;
  • sare
  • piper
  • cimbru;
  • 2 foi de dafin;
  • o ceapa mare;
  • 2 morcovi;
  • putin ulei (pentru calit ceapa);
  • o mana cu leustean proaspat sau congelat.

Mod de preparare

Punem fasolea la muiat in apa rece, cat sa o acopere, de seara pana dimineata.

Aruncam apa, punem alta apa curata (aproximativ 1.5 l) si lasam la fiert aproximativ 20 minute din momentul in care incepe sa fiarba.

Intre timp, pregatim un alt vas in care punem apa la fiert pentru a o putea inlocui pe cea pe care o vom arunca. Schimbam apa de 2 ori.

In cea de-a treia apa adaugam 1/2 din ceapa tocata marunt si cei doi morcovi taiati cubulete mici. Acoperim cu un capac - dar nu de tot - si lasam sa fiarba aproximativ 20 minute. 

Intre timp taiem bucatele rasolul afumat si il adaugam peste legume.

Dupa cele 20 minute adaugam pasta de ardei si pasta de rosii (bulionul), potrivim de sare, piper, cimbru si lasam sa fiarba inca 30 minute, amestecand din cand in cand.

In acest timp, tocam restul de ceapa ramasa (cealalta jumatate) si o calim in putin ulei pana devine sticloasa.

Gustam fasolea daca este fiarta si atunci adaugam ceapa calita cu tot cu ulei, in ciorba. Amestecam, oprim focul si adaugam leusteanul.

Punem la racit si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe, cu rasol afumat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Postat de rocsi_1612

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt. Ardeiul kapia il curatam de cotor, seminte, il facem cublete, morcovul decojit tot cubulete. Pastarnacul il...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.06.2013, 18:17
la 24.06.2013, 18:18
Ciorbita de fasole cu tot ce trebuie,chiar ceapa
la 24.06.2013, 18:18
Buna,buna,vreau 2 portii,asa pentru inceput..
la 24.06.2013, 18:19
chiar azi ma gandeam sa fac si eu una. super gustoasa
la 24.06.2013, 18:22

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking