Ciorba de fasole cu zeama de varza (de post)

Postat de ionix in Mancaruri de post
10 Dec 2009 | 13231 vizualizari
Ciorba de fasole cu zeama de varza (de post)

nu e favorita mea dar ii place tatalui meu... :)

Ingrediente

  • 1/2 kg fasole
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei gras
  • 1 litru zeama de varza
  • 2-3 linguri cu pasta de tomate
  • o mana de taitei
  • leustean
  • patrunjel
  • 3 cepe
  • 2 linguri cu ulei
  • tarhon, sare si piper

Mod de preparare

 

Fasolea se pune la inmuiat in apa rece inainte cu 12 ore, e bine s-o lasi peste noapte.

Se spala bine, se da in clocot si se arunca apa. E bine s-aveti o oala cu apa fierbinte pe foc.

Se pune din nou la fiert cu apa fiarta. Cand incepe sa fiarba din nou se adauga 2 cepe taiate cubulete, ardeiul, morcovul si pastarnacul taiate marunt. 

Se lasa ciorba pe foc pana cand fasolea este complet fiarta si se adauga zeama de varza ( inainte de a o pune peste fasole,zeama de varza a fost data intr-un clocot intr-o alta oala),  pastea de tomate, sarea, piperul si tarhonul. 

Se lasa pe foc inca circa 15 minute sa fiarba si se adauga taiteii. Se mai lasa inca 10 minute apoi se stinge focul, se presara peste ciorba de fasole o mana de patrunjel  tocat, leustean tocat si se acopera. 

Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se caleste o ceapa. Ceapa calita se pune peste ciorba de fasole si se amesteca bine.

Se mananca atat calda cat si rece.

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu zeama de varza (de post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de post cu legume si zeama de varza

Postat de Valclaudia

Ciorba de post cu legume si zeama de varza

Legumele se curata si se spala bine sub jet de apa rece. Punem uleiul in oala, adaugam ceapa tocata si ardeiul taiat bucatele, sotam cateva minute. Adaugam telina taiata cubulete mici,...

Citeste continuarea

Ciorba acra de iarna

Postat de MotanLaOale

Ciorba acra de iarna

Legumele se curata si se taie marunt dupa dorinta. Ceapa, morcovii, albitura, ardeii se pun intr-o oala cu uleiul si se calesc 4-5 minute. Se pune apa si se fierbe 25-30 minute. Se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.12.2009, 17:00
super ionix...mmmm
la 10.12.2009, 17:02
mie-mi place fara prajeala de la final e optional finalul hehe
la 10.12.2009, 21:04
pai daca e doar ceapa prajita nu e chiar rea...si nici nesanatoasa...daca nu e rantas, eu recunosc ca fasolea frecata si iahnia de fasolesi fasolea in general... imi place cu ceapa prajita si e doar atunci SUPER cand ceapa e chiar putin, numa o idee(nu neagra ) prinsa...calita bine de tot adica...
si mie imi place ciorba asta!
la 12.12.2009, 10:56
dap, asa-i ... mie-mi place ciorbita asta pt ca poti s-o papi si rece
la 13.12.2009, 09:01
am facut si eu ieri.tot cu ceapa calita.e singura ciorba la care consider obligatorie etapa asta

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking