Ingrediente
- 1 kg fasole lata
- 1 dovlecel cca 1 kg
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- 1 patrunjel radacina
- 2 cepe
- 3 rosii
- marar cu tija cu tot
- 300 g zarzare rosii
- sare
Mod de preparare
Mai intai am cules fasolea, dovlecelul, ceapa, pentru ca am avut de unde. Curatam pastaile le rupem, apoi dovlecelul il curatam de coaja si seminte si-l taiem in cubulete. Ceapa taiata marunt, morcovul, pastarnacul si patrunjelul le radem. Intr-o oala de 5-6 l punem fasolea, ceapa, morcovul, pastarnacul si patrunjelul, le acoperim cu apa si le lasam la fiert, adaugand sare pentru gust.
Separat punem zarzarele la fiert, cand au fiert bine, le pasam si strecuram ca sa scapam de samburi si coaja. Cu amestecul rezultat acrim ciorba la final.
Cand fasolea a inceput sa se patrunda, adaugam si dovlecelul (acesta fierbe mai repede, de aceea nu-l punem de la inceput). Separat curatam rosiile de coaja si le taiem in bucatele mai mici, le punem in cioba si lasam sa fiarba. Cand sunt fierte toate legumele punem zeama de zarzare, verificam daca mai trebuie sarat si acru si adaugam cateva tije de marar, pe care le scoatem dupa ce a dat in 2 clocote.
Cam asta-i ciorbita, sa aveti pofta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole lata si dovlecel,acrita cu zarzare rosii" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|