Ciorba de fasole si costite taranesti

Postat de Sabina in Ciorbe
28 Sep 2009 | 7804 vizualizari
Ciorba de fasole si costite taranesti

Ingrediente

  • 500 grame costite taranesti (Angst - foarte bune si gustoase)
  • 2 pumni de boabe de fasole (de la piata)
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 1 albitura
  • 1 ardei gras rosu si 1 verde
  • 2 linguri amestec de legume uscate Sanovita
  • sare si piper
  • 1 ceapa rosie (pentru servire)
  • marar
  • tarhon

Mod de preparare

Punem cu o seara inainte fasolea sa se inmoaie intr-un vas cu apa (Atentie fasolea se alege si se spala).

Punem boabele de fasole la fiert in apa cu sare, dupa vreo 40 de minute schimbam apa si punem din nou la fiert intr-o apa noua. Intre timp taiem marunt morcovul, telina, ceapa si ardeii grasi. Lasam sa fiarba. Verificam daca boabele sunt fierte si adunam cu ajutorul unei linguri de lemn cojitele. Taiem costitele taranesti in bucati si le adaugam in oala, avand grija sa adunam spuma pe care carnea o va forma la suprafata ciorbei (in foto2 se poate vedea spuma cu pricina).

Adaugam zarzavatul tocat, o lingura de ulei de masline si lasam la fiert in continuare la foc mic. Condimentam dupa gust cu sare, piper si amestec de legume uscate Sanovita. Cand toate legumele au fiert si ciorba noastra a scazut, luam de pe foc si adaugam mararul proaspat tocat si tarhon (proaspat sau uscat). Ciorba se serveste cu ceapa rosie taiata, presarata cu sare si stropita cu otet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole si costite taranesti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Ciorba de legume

Postat de Irina

Ciorba de legume

Nimic mai simplu de facut decat o ciorbita usoara de legume. Noi o mancam de obicei rece.  Acum, ca scriu reteta, bag seama ca nu am poze cu toate ingredientele, dar se vad in poza...

Citeste continuarea

Ciorba cu afumatura si zeama de varza

Postat de lucy2002

Ciorba cu afumatura si zeama de varza

Legumele se curata, se spala si se taie dupa preferinta. Scarita o spalam bine cu apa calda. Intr-o oala punem uleiul si legumele( radacinosele ) la calit 5 minute, dupa care adaugam scarita...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.09.2009, 19:37
Mmmm! Excelent arata, mi-ai facut o pofta... Salivez la propriu pentru ca e una din ciorbele mele preferate! Si imi place si prezentarea.
la 28.09.2009, 19:55
la 28.09.2009, 21:52
ah
la 28.09.2009, 22:59
Si preferata mea mmm, costite
la 29.09.2009, 09:31
Mamaaa...cum arata...mor de pofta!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking