Ingrediente
- 200 g fasole alba
- 200 g fasole rosie
- 200 g fasole pestrita
- 1 ciolan afumat de 1-1,2 kg
- 1 ceapa,
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- 50 g telina
- 1 ardei gras rosu mare
- 3 rosii
- 1 cartof
- 50 g ketchup
- 100 ml suc de rosii
- 1 legatura marar si patrunjel
- 3 linguri de ulei
- 2 lingurite zahar
- sare, piper, boia, cimbru, foi de dafin
Mod de preparare
Puneti la fiert in 3 litri de apa rece cu putina sare fasolea care a stat la inmuiat minim 12 ore. Intr-o alta oala puneti ciolanul sa fiarba in 3 litri de apa rece, la foc mic, cu capac 1 ora.
Curatati si tocati marunt ceapa, radacinoasele si ardeiul gras. Puneti la calit in ulei intr-o tigaie antiaderenta ceapa si legumele tocate, verdeata tocata, concentratul, ketchup si zahar. Caliti cam 10 minute la foc mic si adaugati totul in oala in care fierbe fasolea.
Cand ciolanul este fiert, scoateti-l pe o farfurie iar zeama adaugati-o in oala cu ciorba. Indepartati oasele, portionati carnea si puneti-o tot in ciorba. Adaugati bulionul si rosiile taiate mic.
Lasati sa mai fiarba impreuna 15-20 minute, adaugati 2-3 foi de dafin, o lingurita de boia dulce, jumatate de lingurita de cimbru, un praf de piper si dregeti gustul de sare. Se serveste cu ardei iuti sau muraturi, cine doreste o poate acri in farfurie cu putin otet. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole uscata combinata, cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|