Ciorba de gascan cu legume si mazare verde

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
22 Mar 2021 | 1956 vizualizari
Ciorba de gascan cu legume si mazare verde

 Sotul meu este un mare amator de pasari de curte . Mi-a adus acasa un gascan  proaspat taiat .  L-am portionat si impartit . Ce sa va spun ca din piele si grasime si-a facut jumari . Tacamurile si o bucata de piept le-am destinat unei ciorbite .

Ingrediente

  • Tacamurile , oase [dela piept ] si o bucata de piept
  • 4 morcovi mici
  • 2 cartofi mari
  • 2 tije de tarhon uscat
  • 1 ceapa rosie
  • 1 bucata de telina
  • 1 pastarnac
  • 1 foaie dafin verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 ardei mic rosu
  • 1 ceapa galbena
  • 4 linguri ulei
  • 300 gr mazare verde
  • 500 ml bulion de rosii
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1.  Legumele se curata si se spala .
  2. Inainte de pregatire am tinut carnea si tacamurile in apa rece , pe care am schimbat-o de trei ori . Mi-a parut ca  gascanul are carnea mai rosie si am dorit sa nu se tulbure zeama la fiert .
  3. Tacamurile impreuna cu carnea se punla fiert in oala sub presiune cu 3 l apa , morcovi , telina , cartofi , pastarnac , foaie dafin si tijele de la patrunjelul verde .
  4. Nu uitati  xde tijele de tarhon si sa  sarati de la inceput .
  5.  Dupa o ora de fiert [ eu am o oala mia batranica de vreo 30 de anisi mai bine :D]. Se deschide oala respectand toate regulile de siguranta .
  6. Se strecoara zeama .Legumele se toaca cuburi .
  7. La fel se toca si bucata de piept .
  8. Restul tacamurilor se servesc cat sunt calde ca un fel de gustare . De obicei alaturi cu un cartoffierbinte si cate un morcov ce au fiert in zeama .
  9. Ceapa galbena si ardeiul rosu se taie marunt si se calesc usor in ulei .
  10. Se toarna deasupra zeama limpede in care a fiert carnea si legumele .
  11. Puneti la fiert mazarea verde [ eu am avut mazare verde congelata ].
  12. Dupa cateva minute introduceti legumele maruntite si bucatile de carne .
  13. Acriti cu bulion de rosii si piparati .
  14. Tot dupa cateva minute se opreste focul se garniseste cu verdeata tocata .
  15. Gustati si sarati daca mai este nevoie .
  16.  Pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de gascan cu legume si mazare verde" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba de conopida cu mazare

Postat de mihaelar63

Ciorba de conopida cu mazare

Legumele se spala foarte bine . Se curata ceapa si usturoiul . Conopida desfacuta buchetele se fierbe separat in apa cu sare . Se scurge  apoi de apa . Cartofii si...

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de cris2711

Ciorba de perisoare

Legumele se curata ,se spala si se taie in cubulete mici. Prepararea perisoarelor: Intr-un castron se amesteca bine carnea de porc tocata cu doua linguri de ceapa,din ceapa tocata. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.03.2021, 04:00
la 22.03.2021, 07:12
Buna ciorbita!
la 22.03.2021, 08:21
Foarte buna!
la 22.03.2021, 08:54
la 22.03.2021, 09:26
Bun gascanul in ciorba

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking