Ingrediente
- 2 cepe mari
- 3 ardei
- 1 pastarnac
- 2 morcovi
- 500 g cartofi
- maruntaie de la o pasere ( coaste,gat, pipote) eu am folosit de la o pasare de curte
- 1 leg telina
- 3 oua
- 2 linguri sare de lamaie
- 3 polonice zarzavat
- taitei de casa de la Baneasa
- delicat cu gust de pasare
- sare
Mod de preparare
Intr-o oala se pune apa cam in jur de 3 litri si se pune la fiert. Cand da in clocot se pun maruntaiele de la pasare cu o lingura de ulei si se lasa la fiert.
Intre timp se curata toate legumele, ceapa o tocam marunt si ardeiul, morcovii si pastanacul se taie cubulete si cartofii.
Cand carnea e aproape gata punem toate legumele. Daca mai este nevoie de apa, mai punem cat credem ca este nevoie.
Cand si acestea sunt paroape gata,punem 3 polonice de zarzavat,sare, si delicat, dupa gust,si taiteii si sare de lamaie dupa gist.
Cand toate-s gata stingem aragazul. Ouale se bat intr-o farfurie cu un polonic de ciorba si rasturnam in oala, amestecand continuu. Tocam leustenul si il amestecam cu o lingurita de ulei. Daca facem asa, vor ramane mereu la suprafata ciorbei. Si-l punem in ciorba.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume cu carne de pasare" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|