Ciorba de legume cu paste fainoase

Postat de Valclaudia in Ciorbe
27 Iul 2013 | 5170 vizualizari
Ciorba de legume cu paste fainoase

O ciorbita usoara, care la noi in familie care un foarte mare succes!

Ingrediente

  • 1 ceapa potrivita ca marime
  • 2 ardei grasi, diferit colorati
  • 4 rosii potrivite ca marime
  • 3 linguri de ulei
  • 1 foaie de dafin
  • 1/2 lingurita rozmarin uscat
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1 legatura patrunjel verde (frunze proaspete,tocate)
  • 150 gr. paste fainoase cu ou
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Curatam si spalam legumele.

Punem cca 4l de apa la foc. Cand da in clocot adaugam ceapa tocata, ardeiul taiat fasii, uleiul, foaia de dafin, sare si piper.

Fierbem totul la foc mic cca 10 minute,lasand oala acoperita, apoi adaugam rosiile taiate cubulete. Mai lasam sa fiarba la foc mic,cca 15 min.

Punem pastele la fiert in ciorba, cand sunt aproape  fierte (al dente), adaugam busuioc si rozmarin si oprim focul.

Lasam sa se intrepatrunda aromele iar la final, inainte se servire, presaram patrunjel proaspat tocat.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume cu paste fainoase" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de legume cu zeama de varza

Postat de merisor67

Ciorba de legume cu zeama de varza

Mai întâi pregătim toate legumele curățându-le și tocându-le cuburi de dimensiuni aproximativ egale. Punem uleiul la încins și călim ușor ceapa, doar...

Citeste continuarea

Ciorba de cocos(moldoveneasca)

Postat de Mastrokosta

Ciorba de cocos(moldoveneasca)

Prima data ne ocupam de carne(eu am avut`o congelata).O spalam bine si o punem la fiert intr-o oala cu 6 litri de apa, cand da in clocot spumuim bine de cateva ori, o lasam sa fiarba o jumatate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.07.2013, 14:09
la 27.07.2013, 14:30
Mi-ai dat o idee ptr a orna farfuria de ciorba a celor mici
la 27.07.2013, 14:42
Hi,hi,hi!Ce ornare !
la 27.07.2013, 14:46
Buna ciorbica, de vara si chiar haioasa!!
la 27.07.2013, 14:49
Tot cei cu zeama pe caldurile astea este bun

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking