Ingrediente
- 8 legaturi loboda
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- 2 cepe
- 1 gogosar
- 4 linguri de orez
- bors de corcoduse verzi
- optional 100 ml suc de rosii
- 3 linguri ulei
- sare,apa
- 1 legatura leustean
Mod de preparare
Am spalat toate legumele, am tocat marunt morcovul,pastranacul si le-am pus la fiert in apa calda ,am adaugat sarea si uleiul si dupa 10 minute ceapa tocata marunt si gogosarul, am lasat sa fiarba la foc mediu inca 10 minute si am adaugat orezul spalat.
Iar cand legumele au fost suficient fierte am pus borsul de corcoduse.
intre timp se taie fasii loboda si se toaca marunt 1/2 legatura de leustean, se amesteca sei adaugam la ciorba, lasam 5 minute sa clocoteasca si oprim focul.
Dupa 5 minute am adugat si cealalta jumatate de legatura de leustean tocata marunt.
Se poate servi cu smantana, sau am intalnit si cazuri in care se face o omleta ca si in cazul ciorbei de salata si se aduga in ciorba la final.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de loboda" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|