Ingrediente
- 500 gr mazare verde -congelata
- 300 gr carnati unguresti picanti
- 100 ml ulei
- 4 morcovi mici
- 2 cepe verzi
- 2 rosii
- 1 fir usturoi verde
- otet de mere-optional
- sare
- piper negru macinat
Mod de preparare
- Carnatii acestia unguresti sunt picanti , cu putin chimen , semi-uscati si foarte gustosi . Pot fi folositi pe post de potentiator de gust.Practic nu mai ai nevoie de condimente .
- Scoateti mazarea la decongelat.
- Se curata morcovii si ceapa . Se taie rondele .
- Carnatul se taie rondele si se prajeste in ulei ca sa se topeasca din grasimi si sa dea gust bun intregii ciorbe .
- Adugati morcovul si ceapa si lasati sa se soteze usor .
- Turnati apa fierbinte deasupra . Sarati usor .
- Dupa primul clocot adugatimazarea verde si rosiile tocate marunt .
- Lasati sa fiarba sa mai fiarba 10 minute .
- Opriti fierberea puneti usturoiul verde tocat si gustati . Sarati /piparati daca este nevoie .
- Daca va place ciorba mai acra , acriti suplimentar cu putin otet de mere .
- Pofta buna !!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de mazare cu carnati unguresti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|