Ciorba de octombrie cu bunatatile toamnei

Postat de Constelatialeu in Ciorbe
4 Oct 2021 | 2137 vizualizari
Ciorba de octombrie cu bunatatile toamnei

Chiar daca e octombrie si frigul asta s-a grabit sa vina, gradina inca are roade. Asa ca azi mi-am propus sa dau o tura prin gradina si mi-am pus in cos niste fasole fideluta, pusa mai tarziu si cu instructiuni de genul '' daca vrei sa te faci, te faci, daca nu, nu '' si uite ca a dat rod bogat. Frunze de ceapa verde, crude si numai bune de pus in ciorba, ardei rosu, rosii cherry, morcov, pastarnac, marar si gata cu vorba, hai cu reteta. :)))))))))))))))))))))))))))))))

Ingrediente

  • cca 500 g fasole fideluta
  • 4 cepe uscate ( mai micute ca atat au vrut sa creasca)
  • 1 pastranac
  • 2 morcovi
  • 20 frunze de ceapa verde
  • 2 ardei rosii
  • o mana de rosii cherry
  • sare
  • 2 l apa
  • cca 30 ml ulei
  • marar verde
  • Pentru acrit
  • bulion de zarzare ( corcoduse prin alte zone geografice)

Mod de preparare

Dupa ce mi-am adunat legumele din gradina si din camara, m-am apucat sa fac ciorba. Am curatat , spalat si taiat in cubulete, morcovul, pastranacul, ardeiul, fasolica am curatat-o la capete, am scapat-o si am rupt-o in bucati mai mici. Am curatat si taiat marunt ceapa uscata, la fel si frunzele de ceapa verde. Am pus pe foc o oala, am adaugat uleiul, am lasat sa se incinga apoi am adaugat legumele, mai putin fasolea si rosiile. Am calit legumele cca 15 min, apoi am adaugat cca 2 l apa si putina sare, am lasat sa fiarba cca 15 min. Dupa ce a dat in clocot 15 min am adaugat fasolea, am redus focul la mic si am lasat sa fiarba pana ce fasolea sa fiert. Am potrivit de sare, am adaugat rosiile si bulionul de zarzare , am lasat sa fiarba tot la foc mic inca 20 min. Am stins focul si am adaugat mararul tocat. Cam asta e ciorba de Octombrie cu bunataile toamnei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de octombrie cu bunatatile toamnei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba taraneasca, cu carne de porc

Postat de vasimur

Ciorba taraneasca, cu carne de porc

Cum se prepara  Ciorba taraneasca, cu carne de porc Pregătirea c ărnii .  Ne vom ocupa mai întâi de carne deoarece fierbe mai greu decât legumele...

Citeste continuarea

Ciorba de pastai cu costita de porc

Postat de eumimi

Ciorba de pastai cu costita de porc

Tocam ceapa, dam morcovul pe razatoarea mare si le punem la calit impreuna cu costita de porc pentru aprox.15 minute. Adaugam apa si pastaile de fasole, acoperim cratita si lasam la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.10.2021, 16:48
la 04.10.2021, 16:58
Buna ciorbita cu legume de gradina !!! In rest as strecura doar mararul
la 04.10.2021, 17:08
Minunata!
la 04.10.2021, 17:34
Ce bună este!
la 04.10.2021, 18:56

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking