Ingrediente
- tacamuri de pasare ( eu am avut de la o gaina de curte )
- un morcov
- un pastarnac
- un ardei gras
- o ceapa
- un borcan de rosii in bulion ( 800 g )
- 1,5 litri zeama de varza
- leustean maruntit
- 3 oua pentru dres
- sare
Mod de preparare
Dupa ce curatam si transam gaina, spalam bine bucatile de carne ( eu am folosit aripile, tartita, gatul, spatele , pipota, inima si ficatul ) si le punem la fiert in 2-3 litri cu apa cu putina sare. Spumuim de doua trei ori, apoi adaugam legumele spalate si feliate marunt. Lasam la fiert pana ce carnea se patrunde usor cu furculita. ( Gaina mea a fost cam batrana, ca a fiert vreo 2 ore :P ) Avem grija sa completam cu apa fierbinte, daca zeama scade sub nivelul bucatelelor de carne.
Cand carnea este fiarta, turnam rosiile maruntite , lasam sa clocoteasca 5 minute, apoi adaugam zeama de varza . Dupa inca 2-3 clocote , batem 3 oua cu un praf de sare si le turnam in fir subtire in ciorba clocotinda, amestecand usor cu o paleta. Oprim focul si presaram leusteanul maruntit.
Punem repede in farfurii si servim, ca miroase prea bine si pofta e mare :)))
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pasare, cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|