Ciorba de pasare, cu zeama de varza

Postat de Ina in Ciorbe
2 Ian 2014 | 17284 vizualizari
Ciorba de pasare, cu zeama de varza

Nu-i asa ca tanjiti dupa o ciorba acra , dupa atatea mancaruri grele servite de sarbatori? Mie tare mi-a fost pofta si tocmai ce-am preparat una si-am servit o portie fierbinte.

Ingrediente

  • tacamuri de pasare ( eu am avut de la o gaina de curte )
  • un morcov
  • un pastarnac
  • un ardei gras
  • o ceapa
  • un borcan de rosii in bulion ( 800 g )
  • 1,5 litri zeama de varza
  • leustean maruntit
  • 3 oua pentru dres
  • sare

Mod de preparare

Dupa ce curatam si transam gaina, spalam bine bucatile de carne ( eu am folosit aripile, tartita, gatul, spatele , pipota, inima  si ficatul ) si le punem la fiert in  2-3 litri cu apa cu putina sare. Spumuim de doua trei ori, apoi adaugam legumele spalate si feliate marunt. Lasam la fiert pana ce carnea se patrunde usor cu furculita. ( Gaina mea a fost cam batrana, ca a fiert vreo 2 ore :P  ) Avem grija sa completam cu apa fierbinte, daca zeama scade sub nivelul bucatelelor  de carne.

Cand carnea este fiarta, turnam rosiile maruntite , lasam sa clocoteasca 5 minute, apoi adaugam zeama de varza . Dupa inca 2-3 clocote , batem 3 oua cu un praf de sare si le turnam in fir subtire in ciorba clocotinda, amestecand usor cu o paleta. Oprim focul si presaram leusteanul maruntit. 

Punem  repede in farfurii si servim, ca miroase prea bine si  pofta  e mare  :))) 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pasare, cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de loboda cu zeama de varza, leustean, iaurt si smantana

Postat de Lia1

Ciorba de loboda cu zeama de varza, leustean, iaurt si smantana

1. Pune apa rece intr-o oala incapatoare, cu o lingurita rasa de sare. Socotind de la primul clocot, am fiert pentru 20 de minute spate cu aripi de pui (era bine sa fi fost de la tara). Am scos...

Citeste continuarea

Ciorbă de curcan

Postat de ancutsa

Ciorbă de curcan

Se pune la fiert, într-o oală încăpătoare cu capacitate de 6 l, tacâmul de curcan împreună cu apa (astfel încât de la nivelul apei până la marginea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.01.2014, 21:40
Buna asta,te scoala din boala.. mie sa-mi dai gatul,sper ca nu l-ai aruncat..
la 02.01.2014, 21:41
Tare buna, dar mai bine fara carne zilele astea
la 02.01.2014, 21:42
Buna ciorbita, acrisoara....buna, buna
la 02.01.2014, 21:45
ELIXIR
la 02.01.2014, 21:52
Delicioasa ciorba si ce bine arata zeama de varza

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking