Ingrediente
- 1 ceapa
- 3-4 morcovi
- 2 radacini de patrunjel
- 2 felii de telina
- 1 cartof
- 1 ardei
- 1 rosie
- 50 gr smantana+50 gr iaurt
- sare, piper
- patrunjel tocat
- leustean (optional)
- Pentru perisoare:
- 300 gr carne macinata
- 50 gr orez
- 2 oua
- sare, piper
- patrunjel tocat
Mod de preparare
Spalam, curatam si taiem cubulete mici toate legumele. In putin ulei calim ceapa, morcovii, radacinile de patrunjel, telina si ardeiul. Apoi turnam peste legume apa, in functie de cantitatea pe care dorim s-o pregatim, condimentam cu sare si piper dupa gust. Punem cateva frunze de leustean, este optional, dar cum mie imi place foarte mult aroma leusteanului, am pus din belsug . Cand incepe sa fiarba adaugam cartofii cubulete si rosia decojita si data prin razatoare.
Lasam sa mai fiarba iar cand legumele sunt aproape fierte adaugam perisoarele obtinute prin amestecarea ingredientelor necesare, adaugand si un strop de apa). Continuam fierberea si verificam daca toate legumele, respectiv perisoarele sunt fierte si luam vasul de pe foc. Intr-un vas amestecam smantana cu iaurtul, adaugam cateva linguri din ciorba, omogenizam bine si cand ciorba s-a mai racit putin adaugam amestecul. Deasupra presaram patrunjel.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|