Ingrediente
- 1 kg burta de vita congelata,oparita,curatata si taiata fifeluta
- 500 gr muschiulet de vita
- 2 oi de dafin
- 10 boabe de piper
- 4 catei usturoi
- 50 ml otet balsamic
- 2 linguri zeama de la ardei iute la borcan
- 1 lingurita bors magic
- sare
- 3 morcovi mai mari
- 2 bucati pastarnac
- 1 ardei rosu capia
- 1 ardei galben capia
- 550 gr iaurt gras
- 200 gr smantana grasa
- leustean
- 3 galbenusuri de ou
- 2 linguri ulei
Mod de preparare
Burta o lasam la decongelat cu cateva ore inainte.
Curatam ardeiul si il taiem in doua.Curatam doi morcovi si pastarnacul.Muschiuletul de vita il taiem marunt.Punem la fiert intr-o oala sub presiune ardeiul,piperul,morcovii,sare si pastarnacul in apa(3/4 lichid intr-o oala de 7litri am pus eu).Lasam la foc mare si cand incepe sa fluiere oala,dam la foc mic si din acea clipa lasam 50minute.Oprim focul si luam capacul(cand s-a racit oala).Strecuram supa si o punem inapoi in oala cu muschiuletul,burta de vita si foile de dafin si cu morcovii pasati cu o furculita,timp de 40minute.
Usturoiul il mixam int-un robot mic de bucatarie cu cateva linguri de zeama de la ciorba(am vazut asta la Sylvia :)) ) si il punem in ciorba spre sfarsit.Adaugam zeama de la ardeii iuti,otetul balsamic si borsul.
Lasam deoparte 3 polonice cu ciorba sa se raceasca.
Curatam un morcov,il radem si il punem la calit in doua linguri de ulei cateva minute,pana prinde uleiul culoarea de la morcovi,trecem morcovii printr-o sita si punam uleiul in ciorba ca sa ii dea o culoare frumoasa si stropi de grasime(am vazut asta la Sylvia,Ina si Bunica).
Galbenusurile cu iaurtul si smantana le mixam bine.Punem peste compozitie ciorba lasata la racorit.Adaugam totul in oala cu ciorba lasata si ea 15minute sa se racoreasca.Presaram deasupra leustean tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta de vita" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (59)
|