Ciorba de perisoare

Postat de Steffy in Ciorbe
5 Noi 2013 | 5451 vizualizari
Ciorba de perisoare

Este una din ciorbele preferate ale sotului meu, asa ca o fac cu mare drag. Prefer carnea mai usoara de pui sau de curcan. Incercati si degustati!

Ingrediente

  • 500 g carne tocata de pui
  • 2 cepe
  • 1 lingura gris
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 2 ardei
  • un pahar bulion
  • o lingura ulei
  • 2 linguri de orez
  • jumatate pahar zeama de varza
  • patrunjel, marar, cimbru
  • sare, piper dupa gust

Mod de preparare

Punem apa la fiert intr-o oala. Separat tocam toate zarzavaturile (o ceapa, morcov, pastarnac, ardei) si le calim putin in ulei. Adaugam si bulionul. Le rasturnam peste apa care e pusa la foc si lasam sa fiarba bine. Cand sunt zarzavaturile aproape fierte, adaugam 2 linguri de orez si lasam sa fiarba in continuare.

Pregatim perisoarele: carnea tocata o amestecam cu ou, gris, o ceapa tocata marunt. Punem condimentele si verdeata si amestecam bine. Cu mainile umede, modelam perisoarele si le punem in ciorba care fierbe.

Cand sunt perisoarele gata (le incercam cu o furculita), adaugam zeama de varza si mai fierbem maxim 10 minute. Gustam si mai adaugam sare daca este nevoie. Punem patrunjel tocat marunt si oprim focul. Se serveste calda.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de ciorba de perisoare cu smantana

Postat de privatelaura

Reteta de ciorba de perisoare cu smantana

Iata cum se prepara Reteta de ciorba de perisoare cu smantana. Mai intai, am tocat pieptul de pasare (al meu a fost mare, aproximativ 800 gr). Carnea tocata am condimentat-o cu sare, am...

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare acrita cu corcoduse

Postat de AdrianUdrea

Ciorba de perisoare acrita cu corcoduse

Se incepe cu prepararea supei. Se pune apa la fiert, iar cand incepe sa fiarba se adauga legumele curatate si tocate.  Intre timp se pregateste compozitia pentru perisoare. Se amesteca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.11.2013, 22:23
Una din preferatele mele
la 05.11.2013, 22:39
Are o culoare frumoasa...iar cu zeama de varza e o nebunie Steffy!
la 05.11.2013, 22:48
la 05.11.2013, 23:07
la 06.11.2013, 07:53
Bu a tare si mie imi place

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking