Ciorba de perisoare cu praz, tarhon si smantana

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
14 Apr 2018 | 3551 vizualizari
Ciorba  de perisoare cu praz, tarhon si smantana

Ciorba  de perisoare se afla in topul preferintelor tuturor. Vorbesc de aceea preparata in casa cu ingrediente proaspete. Nu cred ca poate spune cineva ca nu-i place. Eu cel putin nu am auzit. De data aceasta am inlocuit ceapa cu praz. Imi plac mult perisoarele din piept de pui la care am mai adaugat si putina carne de porc. Aceasta ciorba este prezentata intr-una din farfuriile ramase de la bunica mea Irina. "Bunatati de Paste''

Ingrediente

  • 2 fire praz tanar
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 bucata telina
  • 1 borcan mic rosii cherry -productie proprie
  • 1 pahar smantana fermentata
  • 1 lingura tarhon maruntit conservat in otet
  • otet aromatizat cu tarhon
  • 4 linguri ulei floarea soarelui
  • sare

Perisoare:

  • 500 g piept de pui
  • 250 g carne porc
  • 2 linguri praz maruntit
  • 1 lingura patrunjel verde
  • 1 ou
  • 1 lingura cu varf pesmet
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  • Curatati si spalati legumele.
  • Tocati marunt prazul. Taiati radacinoasele cuburi.
  • Sotati usor legumele in ulei pana prazul incepe sa se inmoaie. Sarati.
  • Adaugati 3 l apa si fierbeti 10-15 minute pana morcovii incep sa fie patrunsi.
  • Intre timp preparati perisoarele.
  • Am taiat marunt prazul, patrunjelul si cuburi de carne. Le-am tocat impreuna in vasul blenderului vertical.
  • Compozitia cu carne am amestecat-o cu ou, sare, piper si pesmet.
  • Puneti vasul la rece pana in momentul prepararii perisoarelor. Compozitia rece pentru perisoare se poate modela mai usor.
  • Am preferat sa pun mai  multe mici perisoare si am renuntat la orez .
  • Reduceti intensitatea fierberii si adaugati micile perisoare.
  • Adaugati rosiile cherry si tarhonul maruntit.
  • Smantana se dilueaza separat cu zeama fierbinte si se incorporeaza in ciorba imediat dupa ce ati oprit focul.
  • Gustati, sarati sau acriti cu putin otet aromatizat de la tarhon daca este nevoie.
  • La servire se presara deasupra patrunjel verde.

    Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu praz, tarhon si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de spanac cu cartofi, iaurt si costita afumata

Postat de mihaelar63

Ciorba de spanac cu cartofi, iaurt si costita afumata

Puneti costita afumata la fiert. Intre timp curatati, spalati si taiati legumele. Taiati marunt ceapa si usturoiul. Feliati morcovii. Sotati legumele pregatite usor in ulei si turnati...

Citeste continuarea

Supa de salau cu chorizo

Postat de mihaelar63

Supa de salau cu chorizo

Legumele curatae se spala si se taie marunt. Chorizo se taie rondele Sotati legumele in ulei pana incep sa se inmoaie . Turnati deasupra 2.5 l apa si lasatile 15 minute la fiert ...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Comentarii

la 14.04.2018, 13:43
buna buna
la 14.04.2018, 13:56
Buna ciorbita !!!😚🌹
la 14.04.2018, 14:08
Multumesc , Delia
la 14.04.2018, 14:23
Tare be place cu perisoare ❤
la 14.04.2018, 14:59
Minunata!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking