Ciorba de perisoare cu taitei (by Madi)

Postat de nadina73 in Ciorbe
3 Noi 2010 | 14110 vizualizari
Ciorba de perisoare cu taitei (by Madi)

Este dupa reteta lui Madi-marin ,vezi reteta postata aici http://bucataras.ro/retete/3435/ciorba-de-perisoare-cu-taitei-de-casa.html cu putine modificari,grozav de buna

Ingrediente

  • 600 g carne de porc tocata (mai slaba am pus eu)
  • 2 morcovi
  • 1 bucata telina mica
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ceapa
  • 4 linguri de orez
  • 1 cartof mare
  • sare
  • piper
  • zeama de varza (moare)1,5 litri
  • patrunjel verde (marar cine are si vrea)
  • 1 mana taitei de casa (vezi reteta  postata)
  • 3 linguri de ulei masline
  • 2 oua
  • 1 cub vegeta naturala (reteta sylvia)

Mod de preparare

Se curata ,morcovul,patrunjelul si telina.Se toaca marunt sau se razuie,dupa care se calesc 3 minute in ulei.

Se pune apa ,sare si cubul de vegeta naturala (by sylvia), se lasa sa fiarba ,iar intre timp se pregetesc perisoarele.

Carnea de porc tocata se amesteca cu putina sare,piper ,ouale si orezul,se framanta bine, dupa care se formeaza perisoare (eu le fac mici,cat de mici posibil). Se pun in oala peste zarzavaturi si se lasa sa fiarba la foc potrivit.Cand zarzavaturile si carnea sant aproape fierte se pune un cartof mare curatat si taiat cubulete. Se pun si taiteii si se lasa sa mai fiarba putin dupa care se pune moarea (zeama de varza,vezi reteta varza murata)are o culoare superba si un gust..........super bun. Se mai dau 2-3 clocote, se pune patrunjel verde sau  marar si se stinge focul.

Se serveste simpla sau cu smantana si bineneteles cu ardei piscos (cui ii place,mie sincer nu,dar bebe papa la greu ardei piscos)

ps:Multumesc Madi_marin ,a fost grozav de buna cu siguranta am sa mai repet reteta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu taitei (by Madi)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba de perisoare

Postat de rhapsody

Ciorba de perisoare

1. Tai legumele spalate in cubulete. 2. Incingi 2 linguti de ulei intr-o cratita si calesti legumele. Adaugi apa si lasi sa fiarba pana cand se inmoaie legumele, dai focul la minim si pui...

Citeste continuarea

Ciorba de legume cu scarita marinata

Postat de Valclaudia

Ciorba de legume cu scarita marinata

Curatam si spalam toate legumele. Prazul si morcovii se taie rondele si se pun in oala. Adaugam ardeii taiati fasii, telina taiata cubulete. Punem uleiul peste legumme, adaugam varza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.11.2010, 16:05
sunt prima si vreuarata asa bine
la 03.11.2010, 16:27
la 03.11.2010, 16:32
nu am mancat asa ceva , trebuie sa incerc si eu
la 03.11.2010, 16:36
vreau si yo o ciorba fierbinte
la 03.11.2010, 16:38
vreau si eu am venit repede...sper ca mai ai

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking