Ingrediente
- 500 gr carne tocata pui (sau vita)
- 1 morcov
- 1 telina verde cu tot cu frunze
- 1 pastarnac
- 1 ceapa
- 1 radacina patrunjel
- 1 ardei rosu gras
- 4 rosii copate zemoase
- o mana orez
- 1 ou
- sare
- 600 ml bors (eu prefer mai acrisoara)
- 2 l apa
Mod de preparare
Se curata si se spala bine legumele. Radacinile de patrunjel, morcov,pastarnac si telina se rad pe razatoarea mica. Ceapa si ardeiul se taie cubulete. Din acest mix de legume, pastram o portie mica si pt perisoare.
Intr-o oala, se pune la fiert apa cu sare. Cand incepe sa fiarba se adauga legumele maruntite si se acopera cu un capac.
Carea tocata se condimenteaza cu sare, se adauga restul de legume pastrat, orezul spalat si oul batut. La sfarsit se adauga si pesmetul si se formeaza bilute mici care se pun si ele la fiert.
Dupa ce da in primul clocot, se toaca niste fire de telina verde si leustean si se adauga in ciorba. Se mai gusta si se mai potriveste de sare. Dupa ce perisoarele s-au fiert, se aduga borsul si se lasa sa mai dea o data in clocot.
Rosiile se spala si se dau pe razatoare, sosul obtinut punandu-se si el in ciorba.
Dupa ce a fiert, se ia de pe foc. Se mai toaca niste fire de telina verde si leustean si se adauga in ciorba.
Este o mancarica buna si pentru pitici.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu telina verde si leustean" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|