Ingrediente
Ingrediente Ciorba de perisoare cu zeama de varza murata reteta traditionala
perisoare:
- 0,5 kg. carne tocata ( de porc )
- 1 cescuta cu orez
- 2 oua
- 1 lingura cu faina
- piper
- sare/ delikat
- 1 lingurita pudra de cimbru
ciorba:
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- o capatana mica de telina
- 1 mana de orez
- 500 ml suc de rosii
- 600 ml zeama de varza acra
- sare
- piper
Mod de preparare
Cum se prepara Ciorba de perisoare cu zeama de varza murata reteta traditionala
Perisoare: Spalam orezul si-l scurgem bine de apa, apoi punem intr-un castron toate celelalte ingrediente si amestecam prin framantare pana omogenizam totul bine. Din amestecul format luam cantitati mici si formam perisoare in podul palmei, pe care le pudram cu faina.
Ciorba: Tocam legumele si le calim 2-3 minute in putin ulei. Adaugam sare si 2 litri de apa si lasam sa fiarba la foc mic. Cand legumele sunt aproape fierte, adaugam orezul si sucul de rosii, lasand in continuare pe foc. In ciorba clocotinda punem cu grija perisoarele si lasam sa fiarba pana se ridica toate deasupra. Este momentul sa turnam zeara de varza , lasam sa firaba inca 5 minute si putem opri focul .
Servim fierbinte, cu leustean verde deasupra si ardei iuti. Recomandam si ciorba de perisoare sau ciorba de curcan
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu zeama de varza murata reteta traditionala" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|