Ingrediente
- 3kg carne de peste (sau capuri de peste) crap sau fitofag
- 4 morcovi
- 1 patrujel
- jumatate de telina
- un cartof mare
- o ceapa
- o caciulie de usturoi
- 2 rosii
- un ardei galben
- un gogosar
- un ardei mare iute
- o mana de fasole verde
- linguri de orez
- frunze de dafin
- piper
- boabe
- sare
- 500g smantana
- 4 oua
- otet
- frunze de patrunjel si leustean
- 3 linguri untura de porc
- o lingura boia
- 2 linguri mustar.
Mod de preparare
Se curata legumele si se toaca (morcovii in fasii subtiri si lunguiete). Se pun la calit in ceaun cu untura, se adauga boiaua si se pune apa peste ,apoi se lasa la fiert.Se adauga orezul si mai tarziu cartoful si frunzele de leustean.
Cand legumele sunt aproape fierte, se adauga carne de peste taiata bucati mari.
la sfarsit se dauga si ardeiul iute cu atentie.
Cand este fiarta se ia de pe foc, se lasa un pic la racit, si se drege cu un sos din usturoiul pisat, ouale batute ,patrunjelul tocat marunt mustarul si smantana , care se prepara din timp.
Otet se adauga doar daca se doreste mai acrisoara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de peste la ceaun" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|