Ciorba de peste la ceaun

Postat de hangiu in Supe/Ciorbe
11 Apr 2010 | 12877 vizualizari
Ciorba de peste la ceaun

Ciorba de peste facuta de pescari la malul apei. La ceaun are gustul total diferit fata de cartita.

Ingrediente

  • 3kg carne de peste (sau capuri de peste) crap sau fitofag
  • 4 morcovi
  • 1 patrujel
  • jumatate de telina
  • un cartof mare
  • o ceapa
  • o caciulie de usturoi
  • 2 rosii
  • un ardei galben
  • un gogosar
  • un ardei mare iute
  • o mana de fasole verde
  • linguri de orez
  • frunze de dafin
  • piper
  • boabe
  • sare
  • 500g smantana
  • 4 oua
  • otet
  • frunze de patrunjel si leustean
  • 3 linguri untura de porc
  • o lingura boia
  • 2 linguri mustar.

Mod de preparare

Se curata legumele si se toaca (morcovii in fasii subtiri si lunguiete). Se pun la calit in ceaun cu untura, se adauga boiaua si se pune apa peste ,apoi se lasa la fiert.Se adauga orezul si mai tarziu cartoful si frunzele de leustean.

  Cand legumele sunt aproape fierte, se adauga carne de peste taiata bucati mari.

 la sfarsit se dauga si ardeiul iute cu atentie.

   Cand este fiarta se ia de pe foc, se lasa un pic la racit, si se drege cu un sos din usturoiul pisat, ouale batute ,patrunjelul tocat marunt mustarul si smantana , care se prepara din  timp.

Otet se adauga doar daca se doreste mai acrisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de peste la ceaun" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de somn la ceaun

Postat de panacris

Ciorba de somn la ceaun

Peștele se eviscerează, se curăță și se porționează. Legumele se curăță și se toacă grosier. Ceaunul se încinge, se adaugă uleiul, legumele tocate cca. 1000 ml apă și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.04.2010, 18:26
interesant sosul din usturoi, smintina, mustar etc ...
la 11.04.2010, 18:33
Foarte interesanta
la 11.04.2010, 18:38
O reteta foarte interesanta! Dar la ciorba de peste legumele calite in untura ( n-ai specificat untura de peste sau de porc) ?
la 11.04.2010, 20:40
nu ma topesc dupa ea dar pt k este la ceaun as incerca-o imi place mancarea in ceaun
la 11.04.2010, 22:37
felicitari hangiule super mancarurile la ceaun nota 10

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking