Ciorbă de pește - somon și macrou

Postat de DinDragostePentruGatit in Ciorbe
9 Apr 2012 | 8498 vizualizari
Ciorbă de pește - somon și macrou

Mi-era dor să apară leușteanul pentru a-l folosi la ciorba de pește; îmi place mult cum iese din tacâmurile se somon... cum în aceeași zi am pregătit și macrou la cuptor, nu am aruncat capetele, le-am adăugat la ciorbă, așa ca un potențiator de gust :)). A ieșit chiar bună...

Ingrediente

  • 1 cap de somon;
  • 2 cozi + 2 șire de somon;
  • câteva capete de macrou - doar pentru a da gust ciorbei;
  • 1 ceapă;
  • 1 ardei;
  • 5-6 cartofi;
  • 400 mL roșii bucăți;
  • 2-3 lg oțet de 9 grade aciditate (90 g/L);
  • leuștean;
  • sare.

Mod de preparare

Se pune apa la fiert, circa 2,5 L.

Se adaugă ceapa tocată mărunt, un cartof tocat mărunt iar restul cartofilor se lasă întregi, ardeiul.

Se adaugă sare.  

Oasele de pește se clătesc cu apă rece. 

Capul de somon se taie în două, se scot branhiile; se scot branhiile și din capetele de macrou. 

După ce cartofii întregi sunt aproape gata, se pune peștele (prima dată se pun bucățile mari apoi cele mici).

Se adaugă roșiile.  Focul nu trebuie să fie puternic. 

Din acest moment ciorba de peste nu se mai amestecă!!!

Când peștele s-a ridicat la suprafață, se adaugă cele 2-3 lg de oțet.

Ciorba de peste se mai lasă câteva minute (3-4) pe foc.

Mod de servire

Se scoate peștele din ciorbă  cu ajutorlui unei palete, la fel și cartofii întregi. 

Se servesc alături de mujdei de usturoi. 

La final se servește ciorba de peste cu leuștean, eventual și puțin mujdei.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de pește - somon și macrou" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Bors de curcan pregatit la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de gaby_d

Bors de curcan pregatit la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Pune in vasul aparatului aripile de curcan spalate, apoi adauga 3 litri de apa care va ajunge aproape de nivelul maxim. Pune capacul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune in...

Citeste continuarea

Ciorbita de pastai cu smantana

Postat de RODIMUR

Ciorbita de pastai cu smantana

Păstăile se aleg tinere, verzi, fragede și fără ațe. Se curăță de codițe, se spală și se taie atât cât să încapă în lingură (să nu atârne). Se pun...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.04.2012, 09:04
la 09.04.2012, 09:26
mai ai peste fata?
la 09.04.2012, 09:29
Are balta pește .
la 09.04.2012, 10:01
la 09.04.2012, 10:16
place

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking