Ingrediente
- 500 gr pulpa porc taiata cuburi
- 1 ceapa
- 1 ardei kapia
- 1 felie telina (150 gr)
- 2 morcovi
- 50 ml ulei masline
- 1/2 lingurita pasta ardei iute
- 1 lingura pasta ardei kapia
- 300 gr mazare congelata
- 300 gr smantana 20% grasime
- sare
- 2 linguri otet mere
- marar verde
- patrunjel verde
- pt galusti :
- 4 oua
- 3 linguri faina alba
- 3 linguri gris
- 1 lingura rasa untura, unt moale sau ulei
- sare
Mod de preparare
Curatati si spalati legumele .
Ceapa, telina, Kapia cubulete si morcovul rondele se calesc usor (2 minute) in ulei.
Adaugati carnea, pasta de ardei iute si dulce, sare si mai caliti 5 minute.
Adaugati 3 l apa si fierbeti 30 minute pana cand carne si morcovul sunt patrunse.
Bateti spuma ouale cu sare, puneti untura sau untul moale. Incorporati faina alba si grisul. Din aceasta compozitie luati cu lingura umeda aluat si puneti galustile la fiert in zeama ce fierbe.
Dupa 5 minute adaugati mazarea verde si smantana diluata cu zeama calda + otetul de mere. Mai fierbeti inca 5 minute si presarati verdeata.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de porc cu mazare , galuste si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|