Ingrediente
- un piept de pui (dezosat) mare
- 400 ml smantana 20% grasime
- 3 galbenusuri
- 1 ardei capia rosu
- 1 ardei gras verde
- o bucata de telina
- 1 pastarnac
- 2 cepe potrivite
- 1 morcov mare
- o rosie potrivita
- sare dupa gust
- 2-3 linguri cu ulei
- o lingurita cu tarhon
- o legatura de patrunjel
- o legatura de leustean
- 2 lamai mari pentru acrit ciorba
- optional: crutoane coapte pe tava
Mod de preparare
Pieptul de pui taiat in cuburi mici il punem la fiert in 4 litri de apa, adunand spuma formata. Separat, tocam legumele si le calim in 2-3 linguri cu ulei, dupa care le adaugam pieptului de pui. Potrivim de gust cu sare, adaugam tarhonul si sucul de lamaie si lasam sa dea intr-un clocot, doua. Luam apoi ciorba de pe foc si o lasam sa se racoreasca 5 minute, cat sa se opreasca din clocotit.
Pregatim smantana, pe care o vom amesteca cu cele 3 galbenusuri si cu unul-doua polonice de ciorba calduta. Omogenizam totul, adaugam smantana in ciorba si o lasam sa mai dea intr-un clocot. Presaram patrunjel si leustean proaspat tocate.
Se poate servi cu ardei iute, crutoane si cu multa pofta! Sa va fie de bine!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|