Ciorbă de pui cu tăiţei de casă- reţeta mamei de tăiţei

Postat de ionix in Ciorbe
23 Feb 2011 | 7369 vizualizari
Ciorbă de pui cu tăiţei de casă- reţeta mamei de tăiţei

altfel de tăiţei... dar sunt tare buni...

Ingrediente

  • 1 piept mare de pui
  • 1 păstârnac
  • 1 ardei roşu
  • 2 cepe
  • 1 cutie de roşii decojite
  • 2 morcovi
  • 250 ml borş
  • 3 l apă
  • 1 legătură de pătrunjel
  • Pentru tăiţeii de casă:
  • 2 ouă
  • făină 

Mod de preparare

Pieptul de pui se spală bine, în câteva ape reci, şi se taie cubuleţe. 

Pui 4-5 linguri cu apă într-o oală iar când clocoteşte pui ceapa tăiată mărunt să se înmoaie şi apoi carnea de pui. Adaugi restul de apă, cozile de pătrunjel legate şi legumele tăiate cubuleţe. Când carnea este aproape fiartă vei turna roşiile decojite şi tăiate mărunt. Între timp fierbi borşul şi-l adaugi în ciorbă după ce a fiert carnea bine iar apoi laşi să dea într-un clocot.

Cât timp ciorba dă în clocot, vom face tăiţeii. 

Se bat ouăle foarte bine, ca pentru omletă. Peste ouăle bătute punem câte puţină făină, cât să facem un aluat puţin mai gros faţă de cel pentru clătite.     Aluatul moale îl punem într-un ornator, sau într-o pungă găurită în vârf, şi turnăm puţin câte puţin pentru a face tăiţeii. La început ei vor sta deasupra şi sunt fierţi când ei nu vor mai pluti pe ciorbă. După ce tăiţeii au fiert, vom opri focul şi vom scoate cozile de pătrunjel

Se presară pătrunjel proaspăt tocat şi se mănâncă.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de pui cu tăiţei de casă- reţeta mamei de tăiţei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba de cartofi si mazare

Postat de MotanLaOale

Ciorba de cartofi si mazare

Se curata si se toaca ceapa, morcovul, albitura si se caleste 2-3 minute in ulei. Se toarna apa, se adauga ardeiul, sare, piper si se fierbe 15-20 minute. Se adauga apoi mazarea si cartofii...

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare din ciuperci

Postat de Valclaudia

Ciorba de perisoare din ciuperci

Curatam ceapa si ardeiul, le spalam si le taiem cubulete. Punem ceapa si ardeiul la calit in ulei pentru 5 minute. Adaugam varza tocata, borcanul de legume pentru ciorbe, apa plata, foaia de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.02.2011, 17:51
yammm yammm
la 23.02.2011, 17:51
foarte buna
la 23.02.2011, 18:11
mai gospodine mai sunteti tu si cu matusa..bravo bravo
la 23.02.2011, 18:14
la 23.02.2011, 18:14
f buna

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking