Ciorba de purcel cu zeama de varza

Postat de MotanLaOale in Ciorbe
20 Ian 2011 | 6487 vizualizari
Ciorba de purcel cu zeama de varza

Am facut ciorba sa profit de zeama de varza care este foarte buna si-mi place mult

Ingrediente

  • 1 kg oase de porc cu carne
  • 2 morcovi
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina
  • 1 ceapa
  • 2-3 cartofi
  • 1 ardei
  • 100g mazare (congelata)
  • 3 linguri rosii maruntite (din conserva)
  • 1 Lingura pasta de tomate
  • Ulei
  • Zeama de varza
  • 1 Legatura leustean
  • Sare,piper    

Mod de preparare

Oasele cu carne se pun la fiert in apa rece. Se arunca prima apa dupa ce da in clocot. Se pune din nou la fiert in apa rece pana se desprinde carnea de pe oase.

Ceapa, morcovii, albitura si tzelina se curatza se toaca si se pun in oala de ciorba cu 2 linguri de ulei si se calesc 2-3 minute.

Oasele se scot pe o farfurie iar zeama se strecoara si se toarna peste zarzavat, se pune ardeiul si se fierbe 20 de min.

Cartofii se curatza si se taie cubuletze si se pun in oala impreuna cu mazarea si se mai fierbe inca 20 de min.

Se curatza carnea de pe oase si se adauga la ciorba odata cu roshile si pasta de tomate.

Zeama de varza se fierbe separat si dupa ce a dat 2-3 clocote se adauga in ciorba gustandu-se si potrivindu-se de acru.

Se potriveste de sare (daca este cazul) si de piper si se adauga leusteanul taiat marunt

Se mai da 2-3 clocote si este gata

Se serveste cu zmantana si ardei iute.

Eu daca nu mananc ardei iute am mancat-o cu ceapa rosie.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de purcel cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de perisoare din pui si bacon afumat, dreasa cu smantana si usturoi

Postat de merisor67

Ciorba de perisoare din pui si bacon afumat, dreasa cu smantana si usturoi

Pentru perisoare, tocam ceapa impreuna cu carnea si baconul afumat, apoi adaugam sare si condimente dupa gust, orezul bine hidratat si scurs si la final ouale, apoi omogenizam bine compozitia....

Citeste continuarea

Ciorba cu ardei umplut

Postat de mirela0911

Ciorba cu ardei umplut

Ardeii trebuie sa fie cam de aceeasi marime, Se spala, se curata de cotor taind ca un fel de capac pentru a ramane ardeiul intreg, apoi se spala din nou si se lasa sa se scurga bine de apa....

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.01.2011, 22:59
buna
la 20.01.2011, 23:12
motanel s-a dat la purcel vad ca iti place ciorba cu zeama de varza,o incerc si eu
la 20.01.2011, 23:15
ce-mi place
la 21.01.2011, 00:06
foarte buna
la 21.01.2011, 07:59
multzumesc pentru aprecieri

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking