Ingrediente
- carne de porc cu os 1,5kg
- 1 kg rosii cherry (congelate am avut eu)
- 700 ml suc de rosii
- 2 morcovi
- 1 telina mica
- 1 pastarnac
- 1 radacina de patrunjel
- 2 cartofi
- 1 ardei gras
- 1 lingura pasta de ardei
- cateva feliute de ardei iute
- 200-300 ml de zeama de varza
- frunze de leustean
- sare, piper
Mod de preparare
-punem carnea intr-o oana cu apa cat sa o acopere putin si lasam sa fiarba cateva minute dupa care schimbam apa, adaugam putina sare si lasam sa fiarba bine pana ce carnea se desprinde de pe os;
-intre timp spalam, curatam si tocam legumele: morcovii, telina, pastarnacul, radacina de patrunjel, cartofii si ardeiul gras le taiem in cubulete, rosiile cherry (proaspete sau congelate) le tocam la robot;
-cand carnea a fiert si s-a desprins de pe os, o scoatem din oala, o curatam de pe oase, o taiem cubulete si o adaugam din nou in ciorba odata cu legumele (exceptand rosiile);
-cand si legumele au fiert adaugam rosiile cherry, sucul de rosii si zeama de varza (pe care o fierbem in prealabil), pasta de ardei si ardeiul iute si mai lasam la fiert 5-10 minute;
-potrivim gustul de sare (daca mai e nevoie) si piper, adaugam leusteanul tocat marunt si ciorba este gata!
POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de rosii cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|