Ciorba de salata cu slanina

Postat de nadina73 in Ciorbe
12 Mai 2010 | 18675 vizualizari
Ciorba de salata cu slanina

super buna cu mamaliguta

Ingrediente

  • 1 capatana salata verde mare
  • 1 capatana de usturoi
  • 3-4 linguri de ulei
  • 6-7 feliute de slanina afumata
  • 2 oua
  • 300 ml smantana
  • 2 cani de bors(bors de casa sau daca nu aveti eventual se poate pune putina sare de lamaie)
  • sare

Mod de preparare

Se curata usturoiul si se piseaza marunt apoi se caleste in putin ulei ,dupa care se pune salata spalata si taiata marunt. Se calesc impreuna pana se inmoaie bine salata ,apoi se pune sare si 3-4 litri apa.Se lasa sa fiarba la foc mic. Intre timp se taie slanina feliute subtiri si se cresteaza apoi se prajeste pe ambele parti dupa care se pune in ciorba.

Cand salata e fiarta se pune borsul .Intr-un castron se desfac galbenusurile de albusuri,albusurie se pun in ciorba (se vor face ca si zdrentele)iar galbenusrile se amesteca bine cu smantana iar dupa ce ciorba s-a mai racit putin se pune si smantana cu galbenusurile

Se serveste cu mamaliguta

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata cu slanina" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de salata verde

Postat de mirela0911

Ciorba de salata verde

Salata se spala bine si se pune in apa clocotita cu putina sare pentru 2-3 minute. Se scurge bine, se taie mai marunt si se pune intr-o  oala  cu 4 litri de apa sa fiarba, impreuna cu...

Citeste continuarea

Ciorba de salata verde

Postat de Zamfira

Ciorba de salata verde

Salata se spala bine de orice fel de impuritati, desfacand foaie cu foaie, apoi rupem in doua sau trei frunzele mai mari. Punem 4 l de apa la fiert cu putina sare, cand clocoteste adaugam salata,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.05.2010, 00:57
am trecut pe aici,dar sa nu ma pui sa mananc ciorba ca nu imi plac ciorbele,stii
la 12.05.2010, 01:03
stiu ela si nici nu iti dau ,decat la fete,eventual mamaliga tie
la 12.05.2010, 08:21
da asa se face si in cluj ciorba de salata ....cu slanina si dreasa cu smantana, maica-mea punea si macris in ea cateodata cand aparea macrisul.
foarte buna, 5 furculite.
la 12.05.2010, 09:03
buna tare ciorba asta, eu o fac cu mleta si sunculita, tot pe acolo, o manac mai mult rece, si cu ceapa verdebaga si la mine o portie dubla
la 12.05.2010, 09:20
e pe lista vreau o portie pana o fac

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking