Ciorba de salata verde

Postat de deyutzky in Ciorbe
16 Apr 2014 | 50373 vizualizari
Ciorba de salata verde

Nu stiu cum sa va spun dar mie nu-mi place combinatia de bors cu smantana...am si eu nebuniile mele :))) imi place ca borsul sa fie fara smantana sa simt eu gustul lui acru si cel de verdeata acolo, altfel parca nu mai e bors:)))...iar smantana imi place sa o mananc si asa la cat e de buna sau in orice alte mancaruri, dar nu in bors....ehhh, dar aici e altceva! Ciorba acrita cu otet sau zeama de lamaie in care pun si smantana, imi place! ...Sper doar ca nu v-am innebunit prea mult cu combinatiile mele :)))) Nu va mai spun si eu cat este de deliciiiiooooasa aceasta ciorba pentru ca sigur stiti deja....sau nu? Daca nu...cu siguranta ar trebui s-o incercati! :D

Ingrediente

  • 2 salate
  • 3 fire ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 300 g smantana
  • 3 oua
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri de otet
  • sare
  • piper
  • 2 linguri de unt

Mod de preparare

Spalam bine frunzele de salata si le taiem fideluta. In oala de gatit topim untul si punem la calit ceapa verde taiata rondele si ceapa uscata tocata marunt. 

Adaugam si morcovul dat prin razatoarea mare si imediat punem si salata si calim cca 2-3 minute. Turnam apa (cca 3 litri), acoperim cu un capac si lasam la fiert aproximativ 15 minute. 

Intr-un bol amestecam smantana cu ouale, iar apoi turnam peste aceasta compozitie supa fierbinte putin cate putin pana cand compozitia ajunge la temperatura apei din oala. Turnam toata compozitia de smantana in oala si amestecam. 

Adaugam otetul si usturoiul dat prin razatoarea mica sau pisat marunt, potrivim de sare si piper, mai lasam sa fiarba 5 minute si inchidem focul. 

Va doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata verde" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Retete similare

Ciorba de salata verde creata cu sunculita de porc

Postat de mihaelar63

Ciorba de salata verde creata cu sunculita de porc

Morcovul si patrunjelul se taie rondele. Sunculita  si usturoiul se marunteste. Ceapa, ardeiul si telina se taie cuburi. Toate se soteaza in putin ulei....

Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de purcel

Postat de mihaelar63

Ciorba taraneasca de purcel

Radacinoasele, ceapa si ardeii se spala se curata si se taie marunt. Prajiti usor carnea in ulei si adaugati legumele maruntite. Sotati totul 5 minute si adaugati 2.5 l apa....

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.04.2014, 07:15
la 16.04.2014, 07:17
Asta-i tare buna!
la 16.04.2014, 08:20
Una din preferatele mele!
la 16.04.2014, 08:32
foarte buna !
la 16.04.2014, 08:42
nu stiu cat e de buna, dar te cred pe cuvant promit sa o incerc

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking