Ingrediente
- 1 ceapa (rosie am pus eu)
- 2 morcovi
- 2-3 capatani de salata verde(ale mele erau marisoare,,ca imi place ciorba deasa)
- 6-7 bucati de costite afumate de porc
- 3-4 rosii bine coapte
- 2 linguri de faina
- ulei de masline
- 200 ml smantana groasa
- 200 ml lapte dulce
- usturoi dupa gust
- 1 ou + 1 galbenus
Mod de preparare
Curatam ceapa si morcovii si ii tocam marunt,apoi ii punem la fiert impreuna cu afumatura in 3 litri de apa(aproximativ asa) si lasam sa fiarba la foc mic 15-20 de minute.
Intre timp desfacem salata foaie cu foaie,o spalam,indepartam impuritatile si o rupem bucatele mici,cat sa nu iasa din lingura cand o mancam :D.
Subtiem smantana cu laptele si decojim rosiile si le pasam la blender.
Punem pe foc o cratita in care punem 5-6 linguri de ulei de masline si punem faina,cand devine usor maronie(mai mult bej) punem rosiile pasate la blender si smantana subtiata,iar daca mai este nevoie punem si 2 polonice de zeama din oala.Cand rantasul da in fiert il punem in oala de ciorba si cand incepe sa clocoteasca punem punem si salata.
Lasam sa fiarba la foc mic inca 15 minute(aproximativ,dar depinde cat de fiarta va place salata),potrivim de sare si piper si dam deoparte,lasam 2-3 minute sa se racoreasca apoi batem oul cu galbenusul cu un praf de sare si adaugam ciorba din oala pana le aducem la aceeasi temperatura,apoi punem ouale in oala impreuna cu usturoi pisat dupa gustul fiecaruia.
Mie ciorba asta imi place numai un pic calduta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata verde cu afumatura." nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|