Ciorba de salata verde

Postat de adnas54 in Supe/Ciorbe
7 Feb 2010 | 9145 vizualizari
Ciorba de salata verde

Ingrediente

  • 1 sau 2 salate verzi, în functie de marimea lor
  • slanina sau afumatura dupa gust
  • 1 ceapa medie
  • ardei rosu (eu l-am folosit ptr. efect)
  • cca. 100 g de iaurt sau lapte batut
  • 2 catei de usturoi
  • 2 ouag + 2 galbenusuri
  • otet

Mod de preparare

Se taie slanina in fasii si se pune sa se prajeasca in grasimea proprie. Se taie ceapa marunt si se pune peste slanina sa se rumeneasca si ea. Dupa ce s-a rumenit se adauga si salata si se lasa cateva minute.

Se turna apa peste ingrediente, atat cat sa aiba de unde sa scada. Se lasa sa fiarba pana cand salata se inmoaie.
Separat, se bat cele 2 oua si se face o omleta. Se taie in bucati mici si se adauga sa fiarba impreuna cu celelalte ingrediente.

Cand ciorba s-a terminat de fiert se opreste focul. Se adauga un liaison din galbenusuri si iaurtul, diluat in prealabil cu ciorba calda. Se acreste cu otet si se presara patrunjel sau marar verde tocat. Cum eu am acrit cu otet, am adaugat si cateva fasii de gogosari acri, atat ca gust cat si ca desing.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata verde" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de salata verde creata cu sunculita de porc

Postat de mihaelar63

Ciorba de salata verde creata cu sunculita de porc

Morcovul si patrunjelul se taie rondele. Sunculita  si usturoiul se marunteste. Ceapa, ardeiul si telina se taie cuburi. Toate se soteaza in putin ulei....

Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de purcel

Postat de mihaelar63

Ciorba taraneasca de purcel

Radacinoasele, ceapa si ardeii se spala se curata si se taie marunt. Prajiti usor carnea in ulei si adaugati legumele maruntite. Sotati totul 5 minute si adaugati 2.5 l apa....

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.02.2010, 11:30
Buna, buna ciorbita de salata verde si foarte sanatosa!
la 08.02.2010, 14:57
multumesc de apreciere.
la 07.03.2010, 13:29
Delicioasa,am macat cat am sta 4 ani la Sibiu,dar nu am invatat sa fac,acum voi incerca...dar usturoiul cand se pune?
la 09.03.2010, 12:05
2mon74,
scuze... am uitat de usturoi. Se pune cu ceapa, dar se lasa doar cateva momente cat sa-si lase gustul, apoi se scoate. Usturoiul daca il lasi sa fiarba ii strica gustul la orice fel de mancare.
la 15.12.2014, 20:50

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking