Ciorba de salata

Postat de Bucataria_lui_Tavi in Ciorbe
1 Iun 2010 | 10564 vizualizari
Ciorba de salata

Astazi am avut chef de o ciorbita de salata. Asa ca am trantit rapid, cam intr-o jumatate de ora, o ciorbita de salata, care a iesit trasnet.

Ingrediente

  • Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 100 g felii de bacon;
  • 1 sau 2 salate verzi, in functie de marimea lor;
  • 1 ceapa medie;
  • 250 g de smantana;
  • 250 g iaurt;
  • 5-6 graunte de usturoi;
  • 4 oua;
  • marar verde, tocat;
  • 2 lingurite de sare;
  • 1 cub concentrat de legume;
  • 2 linguri faina.

Mod de preparare

Preparare ciorba de salata: Tocati salata marunt si puneti-o intr-un bol. In oala in care o sa faceti ciorba, adaugati 5-6 linguri de ulei si puneti baconul sa se rumeneasca. Cand s-a rumenit baconul, adaugati ceapa si usturoiul, tocate marunt, si rumeniti totul pana devine ceapa translucida.
Adaugati salata tocata si rumeniti in continuare, amestecand permanent pana se inmoaie salata si scade la jumatate din volumul initial. Adaugati apa, atat cat sa acopere salata.

Cat fierbe salata, puneti trei oua intr-un bol, adaugati un praf de sare si bateti-le bine. Intr-o tigaie puneti putin ulei si, dupa ce s-a incins bine uleiul, turnati oul batut, amestecand tot timpul, pana terminati de turnat tot oul in tigaie. Dupa ce este gata omleta, turnati-o intr-un bol si taiati-o in bucati, cat mai mici, cu o furculita.

Adaugati sare in ciorba, dupa gust (eu am pus 2 lingurite) si preparati sosul cu care o sa ingrosati ciorba la final.

Puneti intr-un bol mare smantana, iaurtul si faina si amestecati bine pana se omogenizeaza toate ingredientele. Adaugati apoi si galbenusul de ou si amestecati, din nou, pana se integreaza bine in compozitie.

Daca salata a fiert, incepeti sa adaugati, in bolul cu smantana, zeama din oala, amestecand tot timpul, pana aduceti sosul la o temperatura cat mai apropiata de cea din oala. Apoi turnati sosul in oala, putin cate putin, amestecand permanent. Adaugati si cubul de concentrat de legume si omleta, dupa care mai lasati sa fiarba 5 minute, amestecand din cand in cand.

Gustati si mai adaugati sare daca este nevoie, dupa care adaugati mararul tocat, amestecati si stingeti focul.

Lasati sa se racoreasca 10-15 minute, dupa care se poate servi. O puteti servi atat calda cat si rece, cu paine de casa sau crutoane. Functie de preferinte, o puteti acri atunci cand o serviti cu o lingura de otet sau zeama de lamaie.

PREPARARE IN IMAGINI

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (55)
Retete similare

Ciorba taraneasca de purcel

Postat de mihaelar63

Ciorba taraneasca de purcel

Radacinoasele, ceapa si ardeii se spala se curata si se taie marunt. Prajiti usor carnea in ulei si adaugati legumele maruntite. Sotati totul 5 minute si adaugati 2.5 l apa....

Citeste continuarea

Bors de perisoare din salau la Multicooker Crock-Pot Express

Postat de simona72

Bors de perisoare din salau la Multicooker Crock-Pot Express

Carnea de peste se taie bucati si se trece prin masina de tocat carne sau printr-un robot de bucatarie. Peste pestele tocat adaugam cozile de ceapa tocate fin, patrunjelul tocat marunt, oul, sare...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 01.06.2010, 15:16
nu mananc ciorbe dar am vrut sa iti pun furculitele,dar nu-ssss
la 01.06.2010, 15:26
probabil fiindca se manaca cu lingura . si ce vrei sa spui cu nu mananci ciorbe? si cu pastele alfabet cum ramane??
la 01.06.2010, 15:34
gata,am pus furculitele nu mananc ciorbe de nici un fel,pt nimic in lume cu supele e altceva,imi plac
la 01.06.2010, 16:05
lasa ela, ca manac eu daca tu nu vrei, imi place la nebunie ciorba de salata, la fel o fac si eu cu omleta, insa eu fac omleta si apoi o tai fasiute, dar f buna varianta ta, mai simplu
la 01.06.2010, 16:14
@pusik - cu furculita, cu cutitul, cu drujba... nu conteaza... miei sa iasa si de rasa . ciorba asta imi place s-o fac rapid. abia astept sa se raceasca, s-o mananc, asa incat nu stau s-o bibilesc prea mult

Vezi toate comentariile (55)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking