Ingrediente
- Pentru o oala de 4 l
- - o salata
- - 1 morcov mare
- - 1 pastarnac
- - 3 tije telina petiol (sau un sfert telina radacina)
- - o ceapa mare
- - 1 ardei gras
- - 5 linguri de ulei
- - 1 lingura vegeta
- - sare dupa gust (daca mai e cazul, dupa ce ati pus vegeta)
- - 2 linguri orez
- - 4 oua (pentru omleta)
- - bucatele de sunculita afumata
- - o legatura marar
- - 1l bors (sau zeama de la o lamaie)
Mod de preparare
Spalam bine salata si o taiem fasii. O punem deoparte intr-un castron.
Punem legumele tocate in oala cu apa pe care am umplut-o doar pe jumatate. Adaugam sare iar cand s-au fiert, punem o lingura de vegeta (daca folositi, daca nu, doar sare) si putin piper. Gustam si daca mai este nevoie de sare, mai adaugati dupa gust.
Punem orezul si salata in oala si lasam sa fiarba la foc mediu.
Intr-o tigaie teflonata, punem cateva linguri ulei si prajim sunculita afumata. Cand s-a rumenit, adaugam cele 4 oua baute bine si rumenim pe o parte si pe alta.
O taiem bucatele si o punem in ciorbita. La final se adauga borsul dat intr-un clocot si verdeata tocata marunt.
O putem drege cu iaurt sau smanatana.
Este delicioasa!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata verde cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|