Ciorba de sezon "Ciuri-Buri"

Postat de adinaciosescu in Ciorbe
7 Iul 2010 | 9016 vizualizari
Ciorba de sezon "Ciuri-Buri"

Este o reteta de sezon ,foarte gustoasa si bogata in vitamine.

Ingrediente

  • fasole verde si galbena
  • mazare boabe si pastai tinere
  • cartofi noi 
  • ardei rosu,verde,galben(sau din fiecare)
  • morcov taiat rondele
  • pastarnac rondele
  • telina taiata
  • ceapa verde rondele
  • praz
  • multa verdeata(patrunjel,telina frunze,marar)

Mod de preparare

Tai toate legumele rondele sau cuburi.Cartofii daca-i gasesti mai mici poti sa-i pui intregi.

Le calesti toate in putin ulei,pana incep sa-si schimbe culoarea,acoperi apoi cu apa cate portii vrei sa faci,lasi sa fiarba toate,condimentezi cu putin piper,baza de mancare(vegeta),sare dupa gust.

poti adauga paste fainoase scurte sau galuste de gris sau faina.

Si nu uitati:multa verdeata tocata marunt.

Copiilor mei le place la nebunie.

E o ciorbita cu multe vitamine si totodata usoara,ideala in zilele de vara

Se poate servi cu smantana sau ca atare in loc de supa.

POFTA BUNA.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de sezon "Ciuri-Buri"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba mixta cu carne de porc si os de vita

Postat de gurita_ta2005

Ciorba mixta cu carne de porc si os de vita

Carnea de porc se taie bucati(cuburi) si se pune la fiert impreuna cu osul de vita in multa apa. Dupa vreo 30 minute in care carnea a fiert,se pun legumele la calit in ulei de masline:ceapa se...

Citeste continuarea

Ciorba de loboda cu zeama de varza, leustean, iaurt si smantana

Postat de Lia1

Ciorba de loboda cu zeama de varza, leustean, iaurt si smantana

1. Pune apa rece intr-o oala incapatoare, cu o lingurita rasa de sare. Socotind de la primul clocot, am fiert pentru 20 de minute spate cu aripi de pui (era bine sa fi fost de la tara). Am scos...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.07.2010, 21:15
haha, de la ce vine titlul?
la 07.07.2010, 21:19
e numele dat de baiatul meu cel mare pe cand avea vreo 5 ani CIURI-BURI sau toate cele
la 07.07.2010, 22:25
Atunci vreau si eu o portie de ciuri-buri
la 07.07.2010, 22:35
si eu vroiam sa intreb de unde vine denumirea,dar acuma am inteles...............ce mult imi plac aceste ciorbite de vara cu totul proaspat...............5 furcu..........
la 07.07.2010, 22:54
Laly esti invitata mea alaturi de noi.E loc ptr. toata lumea,mai ales ca ingredientele sunt din gradina proprie.

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking