Ciorba de sezon "Ciuri-Buri"

Postat de adinaciosescu in Ciorbe
7 Iul 2010 | 9025 vizualizari
Ciorba de sezon "Ciuri-Buri"

Este o reteta de sezon ,foarte gustoasa si bogata in vitamine.

Ingrediente

  • fasole verde si galbena
  • mazare boabe si pastai tinere
  • cartofi noi 
  • ardei rosu,verde,galben(sau din fiecare)
  • morcov taiat rondele
  • pastarnac rondele
  • telina taiata
  • ceapa verde rondele
  • praz
  • multa verdeata(patrunjel,telina frunze,marar)

Mod de preparare

Tai toate legumele rondele sau cuburi.Cartofii daca-i gasesti mai mici poti sa-i pui intregi.

Le calesti toate in putin ulei,pana incep sa-si schimbe culoarea,acoperi apoi cu apa cate portii vrei sa faci,lasi sa fiarba toate,condimentezi cu putin piper,baza de mancare(vegeta),sare dupa gust.

poti adauga paste fainoase scurte sau galuste de gris sau faina.

Si nu uitati:multa verdeata tocata marunt.

Copiilor mei le place la nebunie.

E o ciorbita cu multe vitamine si totodata usoara,ideala in zilele de vara

Se poate servi cu smantana sau ca atare in loc de supa.

POFTA BUNA.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de sezon "Ciuri-Buri"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba de cartofi cu afumatura a la Dia

Postat de MotanLaOale

Ciorba de cartofi cu afumatura a la Dia

Am curatat ceapa si ceapa verde si am tocat-o. Am curatat morcovii si i-am taiat rondele. Am pus 2 linguri ulei in oala si am calit ceapa 2-3 minute. Am adaugat si morcovii si am mai...

Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu afumatura de porc

Postat de merisor67

Ciorba de fasole cu afumatura de porc

Boabele de fasole, bine spalate le punem de cu seara intr-un vas si le acoperim cu apa in cantitate mai mare si dam vasul la frigider. A doua zi, schimbam apa si punem vasul la foc mediu si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.07.2010, 21:15
haha, de la ce vine titlul?
la 07.07.2010, 21:19
e numele dat de baiatul meu cel mare pe cand avea vreo 5 ani CIURI-BURI sau toate cele
la 07.07.2010, 22:25
Atunci vreau si eu o portie de ciuri-buri
la 07.07.2010, 22:35
si eu vroiam sa intreb de unde vine denumirea,dar acuma am inteles...............ce mult imi plac aceste ciorbite de vara cu totul proaspat...............5 furcu..........
la 07.07.2010, 22:54
Laly esti invitata mea alaturi de noi.E loc ptr. toata lumea,mai ales ca ingredientele sunt din gradina proprie.

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking