Ingrediente
- 2 kg spanac verde
- 1 kg cartofi
- 2 cepe
- 2 morcovi
- legume congelate (ardei verde şi roşu, ţelină, păstârnac, pătrunjel) 100 gr.
- sare
- 1 litru borş
- bulion ori suc de roşii (eu am pus foarte puţin, aşa am optat)
Mod de preparare
Spanacul se curăţă, se spală foarte bine şi se pune la fiert. Între timp se curăţă şi se toacă legumele necesare. După fierbere (nu foarte mult) spanacul se scoate, se clăteşte sub un jet de apă rece, se scurge şi apoi se toacă.
Legumele se pun la fiert, în apa cu sare, şi când sunt bine pătrunse se adaugă spanacul lăsându-se la fiert încă 10 minute. În paralel se fierbe borşul, căci adăugat rece, tulburiseşte ciorba, şi se adugă în ciorbă la final.
Prefer să mănânc ciorba de spnac, rece, ca şi pe cele de lobodă ori salată verde.
Poftă bună să aveţi!
p.s Sper că deja v-aţi obişnuit cu faptul că pun pozele "nelucrate" cu vreun program. ;)
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de spanac" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (75)
|