Ciorba de telina cu rosii si tapioca

Postat de Valclaudia in Mancaruri de post
7 Sep 2014 | 5283 vizualizari
Ciorba de telina cu rosii si tapioca

Ingrediente

  • 1 radacina de telina (cca 350 gr.)
  • 1 morcov mare
  • 3 ardei diferit colorati
  • 2 cepe potrivite
  • 3 rosii mari de gradina, foarte coapte (cca 500 gr.)
  • 2 linguri tapioca granule
  • 1/2 dovlecel maruntit la robot
  • 3 linguri ulei
  • 1 foaie de dafin
  • verdeata proaspata (marar, patrunjel, telina)
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Curatam si spalam legumele.

Morcovul si radacina de telina se taie cubulete; ceapa la fel.

Ardeiul se taie fasii sau cubulete, dupa preferinta.

Sotam cubuletele de ceapa, morcov si telina in 3 linguri de ulei pana se inmoaie, apoi adaugam ardeiul, dovlecelul maruntit si rosiile trecute prin  robot, foaia de dafin, sare si piper dupa gust, completam cu cca 2l apa si lasam ciorba la fiert in jur de jumatate de ora.

Presaram granulele de tapioca, lasam sa fiarba la foc mic cca 10minute, oprim focul, presaram verdeata tocata marunt.

Lasam 5-10 minute oala acoperita sa se intrepatrunda aromele, apoi servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de telina cu rosii si tapioca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciuperci pleurotus cu cascaval la cuptor, de post

Postat de rocsi_1612

Ciuperci pleurotus cu cascaval la cuptor, de post

Spalati ciupercile, le scurgeti bine. Ceapa verde o taiati rondele, morcovul decojit la fel. Rosiile cherry le taiati in sferturi. Intr-o tava, nu foarte mare, puneti jumatate din ceapa...

Citeste continuarea

Pateu vegetal de linte

Postat de mirela0911

Pateu vegetal de linte

Se spala lintea foarte bine, in cateva ape, apoi se pune la fiert in 600 ml de apa, de 3 ori mai multa decat cantitatea de linte. Se lasa la foc domol pentru 20-25 de minute. Intre timp, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.09.2014, 13:03
Ce buna!
la 07.09.2014, 13:13
la 07.09.2014, 13:21
la 07.09.2014, 13:40
Buna!
la 07.09.2014, 17:33
Bună

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking