Ciorba taranesca de legume

Postat de divainbucatarie in Ciorbe
23 Mai 2011 | 9986 vizualizari
Ciorba taranesca de legume

Ingrediente

  • 6 -7 buchetele conopida
  • 6 -7 buchetele brocolli
  • 100 g fasole verde
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 1 dovlecel mic
  • 1 gulie mica
  • 1 morcov
  • 1/2 telina mica
  • 1 cana suc de rosii
  • sucul de 1 lamaie
  • 2 linguri cu ulei
  • 2 ramurele de leustean
  • 1 legatura cu patrunjel verde
  • 1 frunza dafin
  • sare
  • cateva boabe de piper
  • 1 catel de usturoi

Mod de preparare

Calim ceapa impreuna cu morcovul si ardeiul gras pe care le-am tocat cubulete, in 2 linguri de ulei.

Tocam restul legumelor, cu exceptia buchetelor de conopida si brocoli, le punem in oala impreuna cu legumele calite, acoperim cu apa si le punem sa fiarba timp de 15 -20 minute.

Dupa cele 20 de minute asezonam cu sare si piper, punem leusteanul, frunza de dafin, catelul de usturoi, sucul de rosii si cel de lamaie. Adaugam conopida si brocoli si lasam sa fiarba inca 10 minute.

O servim calda, cu patrunjel verde tocat si smantana, dar merge si rece pe timpul verii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taranesca de legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (50)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de varza rosie cu carne de porc

Postat de Valclaudia

Ciorba de varza rosie cu carne de porc

Curatam si spalam legumele. Ceapa se toaca si se caleste 2 minute in ulei. Adaugam bucatelele de carne de porc, lasam sa se gateasca impreuna pana taiem ardeiul fasii, morcovul rondele. Le...

Citeste continuarea

Ciorba de legume a la grec

Postat de MotanLaOale

Ciorba de legume a la grec

Se curata si se toaca ceapa, morcovul, albitura si se caleste 2-3 minute in ulei.  Se toarna apa, se adauga ardeiul curatat si tocat, o lingurita de vageta si se fierbe 15-20 minute....

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.05.2011, 09:43
buna
la 23.05.2011, 09:46
Tare buna !
la 23.05.2011, 09:56
delicioasa....
la 23.05.2011, 10:05
Wouuu delicioasa
la 23.05.2011, 10:08

Vezi toate comentariile (50)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking