Carnea se spală, se curăță de pielițele nedorite, se taie pătrățele, ca pentru gulaș și se pune la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra se adună și se aruncă. Când scade apa, se completează, dar cu apă fierbinte.
Se curăță ceapa, se spală se taie mărunt și se călește ușor în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă.
Se curăță cățeii de usturoi, se spală, se taie fin și se călesc, de asemenea, cu ceapa.
Se spală ardeii, se curăță de cotoare și de semințe, se taie cubulețe și se sotează, cu ceapa și usturoiul.
Roșiile se spală, se taie cubulețe și se adaugă în tigaia în care se sotează legumele.
Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se dau prin răzătoarea mare și se sotează, de asemenea în tigaie, cu celelalte legume.
Când carnea este pe jumătate fiartă, se adaugă în oală legumele sotate și se lasă la fiert încă două-trei clocote.
Se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se adaugă în oala în care fierb carnea și legumele sotate.
După încă două-trei clocote, se completează cu apă fierbinte și se verifică dacă au fiert cartofii.
Se aleg, se spală și se toacă mărunt frunzele de pătrunjel.
Se adaugă moarea de varză, se condimentează ciorba cu: sare, piper și cimbru, iar după încă un clocot se oprește focul de la aragaz. Se presară pătrunjelul tocat, se pune capacul la oală și după 10-15 minute de ”odihnă”, ciorba poate fi servită.